VITKÅLSPASTA

Det här kan ha varit det godaste jag har ätit på länge, sjukt gott! När Alex kom hem och jag berättade vad vi skulle äta blev han lagom glad men han tyckte maten var supergod och det är ett bra betyg när det kommer till lite nyttigare mat då han föredrar mat med lite fler kalorier.

Jag har aldrig tänkt på att man kan använda vitkål som pasta, zucchini och morötter har jag såklart provat men inte vitkål. Måste dock varna er med känsliga magar 😅 Men helt klart värt lite maggnip!

Vitkålspasta (2 portioner):

500 g vitkål

1 dl vatten

1 tsk smör

2 torskryggfiléer

65 g babyspenat

2 vitlöksklyftor

2 salladslökar

1/2 dl créme fraiche

2 dl grädde

Citronpeppar

Salt

Svartpeppar


Gör såhär:

1. Skär bort roten på kålhuvudet och strimla i cirka 1 cm tjocka strimlor.

2. Stek i smör på låg värme, tillsätt vatten efter 5 minuter och stek kålen mjuk.

3. När kålen är mjuk, häl av vattnet.

4. Strimla salladslöken.

5. Hetta upp en ny panna med smör och stek spenat, salladslök och rör ner pressad vitlök.

6. Tillsätt créme fraiche, grädde och smaka av med kryddor.

7. Tärna fisken, cirka 3x3 cm.

8. Rör ner fisken och låt koka med i 5 minuter.

9. Lägg upp vitkålen i djupa tallrikar, toppa med fiskröran och salladslök - servera.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

artibus
artibus,
Gott det ser ut! <3
nouw.com/artibus
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla, kan varmt rekommenderas 😍
nouw.com/inthemakingbyc
foodaholics
foodaholics,
Måste verkligen testa! 😍
nouw.com/foodaholics
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Jaa, sjukt gott 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc