VÄSTERBOTTENSNURROR TOPPADE MED LÖJROM

Det här tilltugget njöt vi av på nyårsafton. Jag har gjort parmesansnurror tidigare men då vi hade Västerbottensost i kylskåpet fick det bli det istället. Den här gången toppade jag även med kalixlöjrom, rödlök, créme fraiche och gräslök som är min favorit alla gånger om. Läs nedan hur jag gjorde 😘

Västerbottensnurror toppade med löjrom (12 st):

1 smördegsplatta, 85 g

30 g västerbottensost

1 ägg

Topping:

Löjrom

Créme fraiche

Rödlök

Gräslök


Gör såhär:

1. Tina smördegsplattan och kavla ut till en cirka 15x20 cm rektangel.

2. Pensla plattan med ett uppvispat ägg och strö över riven ost.

3. Rulla ihop plattan i plastfolie och förvara i kylskåpet till det är dags att grädda snurrorna.

4. Sätt ugnen på 220 grader varmluftsugn.

5. Skär rullen i skivor och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda i ugnen i cirka 10 minuter.

7. Låt svalna och fördela créme fraiche, löjrom, rödlök och gräslök på varje snurra.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc