UGNSBAKAD GRÖT

Här kommer det sista grötreceptet som är inspirerat från Green Kitchen Stories som är en stor inspirationskälla. Det blev ett perfekt avslut på mina grötrecept, det kommer en sammanfattning under veckan. Första gången jag gör gröt i ugnen och det blev väldigt gott, även lite trevligare att servera 😊 Jag föredrar blåbär, smakar nästan som blåbärspaj, men i sommar kommer jag absolut att prova med rabarber och jordgubbar.

Ugnsbakad gröt (2 portioner):

1 1/2 dl rågflingor

1/2 tsk kanel

1/2 tsk kardemumma

1 krm ingefära

1 nypa salt

1 tsk bakpulver

60 g blåbär, frysta

30 g äggvita

1 banan

1/2 dl mjölk

Topping:

20 g solrosfrön

30 g mandel

10 g linfrön

1 tsk lönnsirap

1 tsk kokosolja, smält


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2. Blanda alla torra ingredienser.

3. Mosa bananen, blanda med ägg och mjölk och rör ner i de torra ingredienserna.

4. Smörj små formar, alternativt en större, med matfett.

5. Täck bottnarna med hälften av blåbären, täck blåbären med grötblandning och lägg ett nytt lager av blåbär och gröt.

6. Topping: Smält kokosolja och blanda med övriga ingredienser.

7. Fördel stoppningen.

8. Baka i ugnen i cirka 15 minuter.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

mooahalldin
mooahalldin,
Åh så gott! Ska definitivt prova i helgen 😍
nouw.com/mooahalldin
tildaolofssons
tildaolofssons,
Ser så gott ut! 😍
nouw.com/tildaolofssons

Instagram @inthemakingbyc