TEKAKOR

God morgon,

Sugen på varma tekakor med smör, ost och marmelad, och som dessutom är superlätta att knåda ihop? Kika då lite längre ner på mitt recept 😘 Tekakorna passar både till frukost, mellanmål och kanske till kvällens räkmacka? Det bästa är att Philip älskar de här fluffiga tekakorna.

Tekakor (10 st):

50 g smör

2 1/2 dl mjölk

25 g jäst

1 msk sirap

1 tsk salt

6 dl vetemjöl special



Gör såhär:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Tillsätt mjölken och värm till 37 grader.

3. Smula ner jästen och blanda till jästen har löst upp sig.

4. Tillsätt salt och sirap till mjölkblandningen.

5. Kör degen i din KitchenAid och tillsätt lite mjöl i taget, till degen släpper från kanterna och blir smidig.

6. Låt degen jäsa i 30 minuter.

7. Ta ut degen på ett mjölat bakbord.

8. Dela degen i 10 bitar, varje bit ska väga ca 70 gram.

9. Rullar varje bit till en boll och platta ut till en rund kaka.

10. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 10 minuter.

11. Sätt ugnen på 225 grader.

12. Nagga kakorna med en gaffel.

13. Grädda i ugnen i cirka 6-8 minuter, till de har fått en fin färg.

14. Låt svalna på galler.

15. Servera med smör, ost och marmelad.



Lycka till 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

shinelikeapearl
shinelikeapearl,
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Visst är det gott med nybakade tekakor 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc