SÖTPOTATISTOAST

Det här var utan tvekan det godaste jag har ätit, på länge 😍 Svamptoasten var min favorit! Så enkelt och så gott. Det här kommer absolut bli en favoritmatlåda när jag börjar arbeta igen. Enkelt att baka potatisen och steka svampen kvällen innan och bara värma upp och mosa avokado när det är dags att äta.

Sötpotatistoast (2 portioner):

1 sötpotatis

2 avokado

Stekt svamp:

150 g skogschampinjoner

1 msk smör

Salt

Vitlökspulver

Topping:

Picklad rödlök

Basilika

Lime

Sesamfrön


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 210 grader varmluft.

2. Skär potatisen i skivor, använd en vass kniv då potatisen är svår att skiva.

3. Lägg på ett galler och grilla i ugnen i cirka 12-15 minuter.

4. Stekt svamp: Skölj och grovhacka svampen.

5. Hetta upp en panna med smör och stek svampen, krydda med vitlök och salt.

6. Dela, kärna och gröp ur avokadon.

7. Skiva ena halvan i skivor och mossa andra halvan med en gaffel.

8. Fördela avokadon och svampen på toasten.

9. Topping: Toppa med lök, basilika, sesamfrön och några droppar lime.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

josefinelouise
josefinelouise,
men gud vad gott de ser ut!
nouw.com/josefinelouise
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 😊
nouw.com/inthemakingbyc
lillfjompan
lillfjompan,
Åh en så rolig idé! Det där bara måste jag testa!!
nouw.com/lillfjompan
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Eller hur 🤗 Helt galet gott 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc