SMÖRSTEKA PILGRIMSMUSSLOR MED JORDÄRTSKOCKSPURÉ

Sugen på något enkelt men ändå lyxigt - då måste ni prova de här pilgrimsmusslorna. Även om vi försöker äta när barnen har somnat på helgerna, vill vi inte spendera flera timmar i köket och då är en sådan här rätt perfekt - det mesta går att förbereda. Pilgrimsmusslor är nytt för mig, jag åt det för första gången i somras och tyckte då det var gott, inte min favorit men absolut något jag kunde tänka mig att äta fler gånger. Ett halv år senare äter jag det igen, hehe men det är gott, i små mängder 😊 Det tillför något gott och lyxigt till din rätt.

Smörstekta pilgrimsmusslor med jordärtskockspuré (2 portioner):

4 pilgrimsmusslor

200 g jordärtskockor

1 dl grädde

1 dl mjölk

35 g parmesanost, riven

Cayennepeppar

Salt

Svartpeppar

Jordärtskockschips:

100 g jordärtskockor

1 msk olivolja smaksatt med citron

2 msk vatten

Salt

Till servering:

Picklad rödlök

Topping:

Mynta


Gör såhär:

1. Jordärtkockschips: Sätt ugnen på 125 grader varmluft.

2. Tvätta jordärtskockan och skiva tunt på mandolin.

3. Doppa skivorna i olja blandat med vatten - lägg upp på en plåt med bakplåtspapper.

4. Strö över salt.

5. Baka i ugnen i 50 minuter.

6. Låt svalna något då de blir ännu krispigare då.

7. Jordärtkockspuré: Skala och dela kockorna.

8. Koka mjuka i gräddmjölken.

9. Sila men spara gräddmjölken.

10. Mixa kockorna och späd med gräddmjölk, lite i taget. Jag använde inte all men det är en smaksak.

11. Värm upp på låg värme på spisen, tillsätt ost och smaka av med kryddor.

12. Pilgrimsmusslor: Hetta upp en stekpanna med smör och stek musslorna i cirka 1-2 minuter på var sida, ös med smör under tiden - salta och peppra.

13. Lägg upp jordärtakockspuré, toppa med pilgrimsmusslor, jordärtskockschips, picklad rödlök och mynta.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Julia Blomgren,
Ser så himla gott ut!
nouw.com/juliablomgren
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 🤗
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc