SIFFERTÅRTA

Titta så fin Philips tårta blev 😍 Många som gör ”siffertårta” använder sig av mördeg men jag tyckte det verkade godare med sockerkaka så jag valde att köra på det. Sockerkakan bakade jag i en silikonform som är formad som en tvåa. Helt klart nöjd med resultatet ❤️

Siffertårta (1 chokladsockerkaka):

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljextrakt

1 dl mjölk

125 g smör

Du behöver också:

Smör

Ströbröd

Chokladfrosting:

200 g mjölkchoklad, alternativt mörk choklad

200 g smör, rumstempererat

2 1/2 dl florsocker

3/4 dl kakao

3/4 dl vispgrädde

1/2 tsk vaniljextrakt

1/2 krm salt

Garnering:

Maränger

Jordgubbar

Hallon

Blåbär

Blommor


Gör såhär:

1. Chokladsockerkaka: Sätt ugnen på 175 grader varmluft (om du inte har ett förinställd program för att baka kakor). Vår ugn har en ”kaka i form” funktion som jag använde.

2. Smörj och bröa din kakform. Jag använder alltid flytande smör och smörjer ut med en bit papper.

3. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.

4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och vaniljextrakt - rör ner i äggblandningen.

5. Smält smöret och blanda med mjölken.

6. Tillsätt mjölkblandningen och vispa snabbt ihop till en smet.

7. Häll smeten i formen och grädda i ugnen i cirka 30 minuter. Då jag använde ugnens förinställda program kan jag inte säga exakt hur lång tid det kommer att ta, känn med en sticka som ska vara helt torr. Min var nämligen inne i 1 timme men det är alldeles för länge på 175 grader.

8. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp kakan på ett fat/bricka.

9. Chokladfrosting: Smält chokladen över vattenbad, låt svalna.

10. Sikta florsockret och vispa fluffigt tillsammans med smör.

11. Tillsätt kakao, vanilj, salt och choklad - vispa.

12. Tillsätt grädde och vispa till en slät smet.

13. Bred chokladen över tårtan.

14. Garnering: Garnera med färska bär, maränger, blommor - ja allting som ser vackert ut.


Tips:

- Har du möjlighet, lägg på frosting och garnera precis innan servering. Jag gjorde det några timmar innan och förvarade i kylskåpet men sockerkakan blev tyvärr lite hård då.

- Om det blir frosting över, spara och doppa färsk frukt i.

Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

eschutz
eschutz,
Men WOW så fin !
nouw.com/eschutz
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 😊
nouw.com/inthemakingbyc
Allamåstetitta
Allamåstetitta,
Man vill nästan inte äta upp den, jättefin.
nouw.com/allamåstetitta
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
christinesstories
christinesstories,
Wow, så fin! Du är så duktig <3
nouw.com/christinesstories
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla du 😘
nouw.com/inthemakingbyc
JennysRumochSpis
JennysRumochSpis,
superfin!! ska göra nr 10 på söndag när min dotter fyller.. men ljus botten....
nouw.com/jennysrumochspis
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack 😊 Såg din dotters tårta - vacker 😍
nouw.com/inthemakingbyc
sihamklingofstrom
sihamklingofstrom,
Men va duktig du är, så fin!
nouw.com/sihamklingofstrom
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 😊
nouw.com/inthemakingbyc
CakesbyAnnaG
CakesbyAnnaG,
Kul att testa en anna variant, verkligen superfin!
nouw.com/cakesbyannag
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Verkligen! Och enkelt med!
nouw.com/inthemakingbyc
Elin
,
Jättefin tårta, tror du det går att spritsa denna frostingen?
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 😊 Ja det tror jag faktiskt för frostingen är relativt hårt 👍🏼
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc