SESAMPANERAD FISK

​Här kommer ett grönt recept som jag lovat! ​Den här fisken är busenkel att göra vilket gör rätten perfekt för alla som stressar hem från jobbet för att laga mat. Vill du kan du till och med ha delat fisken innan och förberett de flesta grönsaker redan på morgonen. Snåla inte med chilin i salsan 😍

Sesampanerad fisk (2 portioner):

150 g torskrygg

140 g laxfilé

Furikake

Tillbehör:

Avokado

Gurka

Morot

Picklad rödlök

Sojabönor

Ris

Mangosalsa:

120 g fryst mango

1 msk färsk ingefära, riven

1 msk limesaft

1 cm röd chili

1 cm gul chili


Gör såhär:

1. Mangosalsa: Mixa mango, ingefära och lime.

2. Finhacka chili och rör ner i salsan.

3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. Sesamfisk: Skär fisken i kuber, cirka 3x3 cm.

6. Vänd fisken i furikake.

7. Smörj en ugnsform med olja och lägg i fisken, tillaga i ugnen i cirka 5 minuter. Använd en temp, det är viktigt att fisken inte blir för torr, runt 50 grader är lagom.

8. Dela alla grönsaker på valfritt sätt.

9. Lägg upp i en skål.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Achair
Achair,
Ser så gott ut!
nouw.com/achair
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla 😍
nouw.com/inthemakingbyc
joseflne
joseflne,
Ser extremt gott ut 😍
nouw.com/joseflne
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack, var extremt gott 🙈🤗😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc