SAFFRANSBISCOTTI

Jag börjar sakta men säkert komma igenom min ”baklista” nu till jul. Det är andra gången jag bakar biscotti så jag minns varken recept eller resultat från förra bak, därför bestämde jag mig för att ta fram ett nytt recept. Det här receptet är ett lite ”nyttigare” recept på biscotti och trots mindre socker blev de minst lika goda som vanliga biscotti 👍🏼 I nästa vecka ska jag prova att baka pepparkaksbiscotti, receptet kommer upp här som vanligt. 

Saffransbiscotti (ca 40 st):

75 g smör

2 ägg

1/2 dl strösocker

1 msk honung

1 g saffran

4 1/2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljextrakt

100 g mandlar


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 150 g varmluft.

2. Smält smöret och rör ner saffran.

3. Knäck i äggen i smöret.

4. Grovhacka mandeln.

5. Blanda de torra ingredienserna och mandeln och vänd ner i smeten.

6. Forma degen till två längder och platta till något.

7. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper.

8. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i cirka 20-25 minuter.

9. Ta ut plåten och sänk värmen till 100 grader varmluft.

10. Låt längderna svalna något och skär sedan längderna i 1 cm tjocka skivor.

11. Lägg tillbaka bitarna på plåten med snittytan uppåt.

12. Torka skorporna i cirka 30 minuter.


Hoppas att det ska smaka 🌸

Kram C

  • BAKNING

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Mmm så gott 😃 tänkte bara några likande idag med 😊
nouw.com/gunnarsonsofie
Karl_DUeMe
Karl_DUeMe,
Nu är det jul!
nouw.com/karl_dueme

Instagram @inthemakingbyc