PARMESANRÅRAKA MED KALIX LÖJROM


Parmesanråraka med Kalix löjrom (2 portioner):
60 g Kalix löjrom
2 msk créme fraiche
1/2 rödlök
1/2 citron
Dill
Gräslök
Parmesanråraka:
1 ägg
80 g keso
1 1/2 dl parmesanost, riven
1 msk pofiber
Lökpulver
Svartpeppar
Gör såhär:
1. Parmesanråraka: Blanda alla ingredienser, smaka av.
2. Hetta upp en panna med olja och forma 6 runda kakor av smeten, cirka 10 cm i diameter.
3. Stek på medelvärme, cirka 3 minuter på varje sida. Det tar lite tid och de är inte helt lätta att vända så vänta med att vända till de har stelna. Jag valde att steka färdigt mina i ugnen, 210 grader. Lägg på ett bakplåtspapper och in i ugnen till all vätska dragits ur, cirka 5 minuter.
4. Ta ut och låt svalna i ytterligare 5 minuter till kakorna har blivit krispiga.
5. Finhacka rödlök och gräslök.
6. Skär citronen i klyftor.
7. Lägg upp rårakorna på tallrikar. Portionera ut löjrom, créme fraiche och rödlök. Toppa med gräslök, en citronklyfta och en dillvippa.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C

Gillar
Kommentarer





