PARMESANRÅRAKA MED KALIX LÖJROM

Kalix löjrom är min absoluta favorit, det bara smälter i munnen. Jag brukar servera det på chips, blinier, råraka eller pizza - har ni några tips på vad man kan servera det till? Den här gången gjorde jag det lite annorlunda och serverade med en lite nyttigare råraka.

Parmesanråraka med Kalix löjrom (2 portioner):

60 g Kalix löjrom

2 msk créme fraiche

1/2 rödlök

1/2 citron

Dill

Gräslök

Parmesanråraka:

1 ägg

80 g keso

1 1/2 dl parmesanost, riven

1 msk pofiber

Lökpulver

Svartpeppar


Gör såhär:

1. Parmesanråraka: Blanda alla ingredienser, smaka av.

2. Hetta upp en panna med olja och forma 6 runda kakor av smeten, cirka 10 cm i diameter.

3. Stek på medelvärme, cirka 3 minuter på varje sida. Det tar lite tid och de är inte helt lätta att vända så vänta med att vända till de har stelna. Jag valde att steka färdigt mina i ugnen, 210 grader. Lägg på ett bakplåtspapper och in i ugnen till all vätska dragits ur, cirka 5 minuter.

4. Ta ut och låt svalna i ytterligare 5 minuter till kakorna har blivit krispiga.

5. Finhacka rödlök och gräslök.

6. Skär citronen i klyftor.

7. Lägg upp rårakorna på tallrikar. Portionera ut löjrom, créme fraiche och rödlök. Toppa med gräslök, en citronklyfta och en dillvippa.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Sabinakj
Sabinakj,
Men wow! Det där såg verkligen sååå gott 😍
nouw.com/sabinakj
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack, det kan jag lova att det är 😍
nouw.com/inthemakingbyc
mooahalldin
mooahalldin,
Men så gott 🤩
nouw.com/mooahalldin
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Verkligen supergott 😍
nouw.com/inthemakingbyc
artibus
artibus,
Men vad gott! <3
nouw.com/artibus
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Jaa, min favorit 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc