KYCKLING I SÖTSUR SÅS MED ANANAS OCH PAPRIKA

God morgon,

Den här kycklinggrytan blev direkt en favorit här hemma, både hos stora och små. Jag har tidigare varit så lat och köpt Uncle Ben's färdiga sweet and sour men det kommer jag aldrig göra igen för det här receptet är verkligen busenkelt och så gott. Du hittar receptet nedan 😘

Kyckling i sötsur sås med ananas och paprika (6 portioner):

450 g kycklingfilé

1 gul lök

1 röd paprika

1 grön paprika

1 ananas, färsk

1 dl sweet chilisås

3 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1/2 lime, saften

1 msk tamarisoja

1 msk tomatpuré

1 msk maizena

1/2 tsk curry

1/2 tsk ingefära

1/2 msk sambal oelek

1 msk honung

1 tsk farinsocker

Salt

Peppar

Till servering:

Ris

Grönsallad


Gör såhär:

1. Koka riset enlig anvisning på förpackningen.

2. Skala och skär löken i klyftor.

3. Skölj och skär paprikan i strimlor.

4. Dela ananasen på mitten och gröp ur köttet och skär i bitar.

5. Hetta upp en stekpanna och stek lök, paprika och ananas.

6. Strimla kycklingen och lägg ner i stekpannan och stek i ytterligare några minuter.

7. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i fonden.

8. Tillsätt sweet chilisås, tomatpuré, limesaft, soja, curry, ingefära, sambal oelek, honung och socker.

9. Blanda 1 msk maizena med lite vatten och red såsen.

10. Häll ner såsen i stekpannan och låt allting koka ihop i cirka 5 minuter, smaka av med salt och peppar.

11. Servera med ris och en fräsch grönsallad.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc