KRYDDIGT BANANBRÖD

Släng aldrig övermogna bananer - de är så goda att baka med. Jag använde mina i det här förbaskat goda bananbrödet. Ett smakrikt, nyttigt och mättande bröd som passar perfekt både till frukost, mellanmål eller fika. 
Kryddigt bananbröd (1 bröd):

400 g mogna bananer

1 1/2 dl havregryn

1 dl kokosmjöl

1 dl mandelmjöl

3 ägg

50 g lönnsirap

50 g kokosolja

1/2 msk bakpulver

1 msk kanel

1 tsk ingefära

1 krm muskot

1 krm salt

Garnering:

1 banan


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 180 grader varmluft.

2. Smörj och bröa en brödform.

3. Blanda alla torra ingredienser.

4. Vispa ägg och sirap pösigt, cirka 3 minuter.

5. Mosa bananerna och rör ner i äggblandningen.

6. Vänd ner de torra ingredienserna.

7. Smält oljan och låt svalna något.

8. Tillsätt oljan i en tunn stråle.

9. Häll smeten i brödformen, toppa med en banan som du har skurit på mitten.

10. Grädda i cirka 50-55 minuter.

11. Låt svalna i 10 minuter.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Andreatherese
Andreatherese,
Det ser så jävla gott ut, måste testa!
nouw.com/andreatherese
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tack snälla! Det är väldigt gott!
nouw.com/inthemakingbyc
Mammatillhmv
Mammatillhmv,
Det måste jag pröva 😀
nouw.com/mammatillhmv
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Det tycker jag 😍 Behövs knappt något pålägg.
nouw.com/inthemakingbyc
Jennie
,
Låter jättegott!! Har dock inget mandelmjöl hemma, kan jag använda något annat?

Instagram @inthemakingbyc