KRÄMIG PASTA MED KORV OCH CHAMPINJONER

Förlåt för dåliga bilder, man märker att det börjar bli höst för det är så mörkt när man ska äta.

Jag var så sugen på pasta i går och det blev pasta - världens godaste pasta måste jag faktiskt få säga. För typ 7 år sedan åt vi en pasta på Vespa som var fantastiskt god, med Karljohansvamp och korv och det är just den pastan jag har blivit inspirerad av. Den på Vespa saknade lite hetta och det blev precis lagom med hetta för min smak, prova vet jag!

Krämig pasta med korv och champinjoner (4 portioner):

300 g pasta

225 g korv

200 g skogschampinjoner

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

2 1/2 dl grädde

2 dl parmesanost, riven

1/2 dl persilja, färsk

Olja

Chili flakes

Salt

Svartpeppar

Topping:

Parmesanost, hyvlad

Persilja, färsk


Gör såhär:

1. Skala och hacka lök och vitlök.

2. Skölj och skiva svampen.

3. Ta bort skinnet på korven och skär i slantar.

4. Grovhacka färsk persilja.

5. Hetta upp en panna med olja och blanda ner lök, vitlök och kryddor.

6. Blanda ner svamp och stek till all vätska är borta.

7. Blanda ner korven och stek i ytterligare 5 minuter.

8. Häll på grädden och låt sjuda under tiden pastan kokar.

9. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

10. Häll av pastan, spara cirka 1/2 dl pastavatten, och rör ner i korvgrytan tillsammans med den rivna osten.

11. Smaka av med salt och peppar.

12. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, toppa med hyvlad parmesan och färsk persilja.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

  • PASTA

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc