HJORTFILÉ MED HEMMAGJORDA POTATISKROKETTER

Inlägget är i samarbete med Lohmanders såser.


Nyår börjar närma sig och jag har hunnit prova ett recept som kanske kommer att serveras här hemma. Klassiker, köttbit med en grymt god sås och goda tillbehör. Ingenting slår en middag med en krämig och god bearnaise. Ibland är det ganska skönt att göra det enkelt för sig och köpa en färdig sås då det är så mycket annat som ska förberedas.

Passa på ni också, jag delar ut 3 stycken kuponger till 10 lyckliga vinnare som går att lösa in mot en valfri sås från Lohmanders - jag kommer att kontakta alla vinnare den 18 december då tävlingen avslutas. Det enda ni behöver göra för att vara med och tävla är att motivera vad för recept/maträtt ni önskar använda såserna till.

Lycka till!

Hjortfilé med hemmagjorda potatiskroketter (4 personer):

650 g hjortytterfilé

Smör

Rosmarin

Timjan

Salt

Svartpeppar

Tillbehör:

Lohmandes sås, bearnaise hot, bearnaise vitlök och bearnaise original

Potatiskroketter, recept här

Syrad rödlök, recept här

Friterad rotselleri

Brysselkål

Snäckmorötter

Blåbärssås

Du behöver också:

Plastbalja

Sous vide

Frityrolja


Gör såhär:

1. Hjortfilé: Vakuumförpacka köttet om du inte redan har gjort det.

2. Tillaga köttet i din sous vide i cirka 1 1/2 - 2 timmar på 62,5 grader för medium.

3. Syrad rödlök: Förbered löken, lägg i en burk och förvara kallt.

4. Potatiskroketter: Förbered kroketterna och ställ kallt till det är dags att fritera.

5. Ansa och skölj brysselkålen, spara några blad till uppläggningen.

6. Koka brysselkål och morötter till önskad konsistens.

7. Skär sellerin i mycket tunna strimlor och lägg åt sidan.

8. Hetta upp oljan till 180 grader, fritera potatiskroketter och rotselleri.

9. Låt rinna av och förvara kroketterna i en varm ugn, cirka 180 grader.

10. Bryn köttet i rikligt med smör tillsammans med kryddor - skiva i tunna skivor.

11. Uppläggning: Spritsa ut såserna, lägg köttet i mitten med rotsellerin ovanpå och bygg på med allting runt om.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Camilla Wiklund
,
Hot bea låter ju verkligen spännande! Tror den skulle passa att dippa pizzaknyten i, perfekt som "natta-mat" efter 12-slaget på nyår.
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Grattis! Jag har mailat, svara gärna med dina uppgifter 😊
nouw.com/inthemakingbyc
Livetsguldkant
,
Lohmanders är perfekt till Planlstek 😊
Livetsguldkant
,
Plankstek ska det stå såklart 😊
Mariia
,
Jag skulle vilja göra en pasta med trattkantareller och Lohmanders sås. Mums!
Jens
,
Skulle använda Lojmanders Bearnaise original som Hot till Black & whiten Vi ska ha som Varmrätt till Nyår.
Sen om det finns lite rester av det ena och det andra i kylen så tar jag överbliven Gnocchi och gör ett pastapytt av det.
blandar sen i bearnaise original/hot beroende på vilka som ska äta.
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Grattis! Jag har mailat, svara gärna med dina uppgifter 😊
nouw.com/inthemakingbyc
Karin
,
Ekologisk Aioli till en god fisksoppa/-gryta som variation i dessa "köttider". Om det bir något över så tar vi det till en macka med "pillade rejer"
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Grattis! Jag har mailat, svara gärna med dina uppgifter 😊
nouw.com/inthemakingbyc
karin
,
Tack för kupongerna som kom idag!
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Vad roligt 😊 Tack själv!
nouw.com/inthemakingbyc
Caroline Arvidsson
,
Till grillad vildsvinsfile med klyftpotatis och en god sallad hade deras bearnaise/vitlökssås passat perfekt!
Linda R
,
Till älgköttbullarna på annandagen!
Robin S
,
Jag skulle göra hemmagjord potatisgratäng med sousvidad kycklingfilé med timjankryddning som serveras med sallad och original bearnaisesås.
Marianne Svensson
,
Jag brukar göra pizza på resterna av julskinkan,steka skinkan krydda med tacokrydda lägg på pizzan och toppa med en burk färdig beasås och tomater och ost. Gott och smidigt!
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Tävligen är avslutad! Grattis alla vinnare - jag kommer att kontakta er via mail 😊 Tack snälla för alla fina och goda middagstips.
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc