HASSELBACKSRÖDBETOR


Hasselbacksrödbetor (6 stycken):

6 små rödbetor

Salt

Smör

Ströbröd

Topping:

Getost

Honung

Pinjenötter, rostade

Ärtskott


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skala rödbetorna under kallt, rinnande vatten.

3. Lägg betorna på två plastklämmor, alternativt en träsked, och skär betorna i tunna skivor, men inte helt igenom.

4. Lägg betorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Pensla med smör, strö över salt och ströbröd.

6. Baka i ugnen i 1 timme, tiden beror på storlek på betorna.

7. Ta ut betorna och stick ner ost i skårorna.

8. Ringla över honung, strö över nötter och lägg en bit ärtskott på var beta.


Tips:

- Kan både serverad som tilltugg innan maten eller till kött/vit fisk.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

  • TILLTUGG

Gillar

Kommentarer

Emma Engström,
Åh, inte ofta man ser detta med rödbetor utan oftast potatis! 😃
nouw.com/emmaengstrom
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Eller hur men det var sjukt gott, rödbetan blev perfekt tillagad 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc