FRITERAD AVOKADO


Friterad avokado (16 skivor):
2 avokado
Mjöl
Ägg
Panko
Frityrolja
Chilimajonnäs:
1 ägg
1 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1/2 dl rapsolja smaksatt med citron
1 cm röd chili
1 cm gul chili
Paprikapulver
Flingsalt
Svartpeppar
Gör såhär:
1. Chilimajonnäs: Blanda ägg, vinäger och senap. Låt stå till blandningen är rumstempererad.
2. Tillsätt olja och mixa med en stavmixer i cirka 20 sekunder.
3. Finhacka chili, ta en nypa salt och tryck med knivens sida och gör en pasta av chilin och saltet.
4. Rör ner kryddorna i majonnäsen och ställ kallt.
5. Avokado: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Dela varje halva i 4 skivor.
6. Värm upp oljan till 160 grader.
7. Vänd avokadon i mjöl, uppvispat ägg och till sist ströbröd.
8. Fritera avokadon i cirka 1 minut, till den har fått fin färg.
9. Låt avokadon rinna av på hushållspapper.
10. Servera avokadon tillsammans med chilimajonnäs.
Hoppas det ska smaka 🌸
Kram C

Gillar
Kommentarer







