FRASIGA PANNKAKOR

God morgon lördag,

Pannkakor är ju bara för gott och Alex lyckades verkligen den här gången, tunna och spröda blev de. Det var gott med vanliga pannkakor för en gångs skull. Annars gör jag alltid amerikanska pannkakor, mest för att det går snabbare, de är lättare att steka helt enkelt. Men jag gjorde pannkakor för ett tag sedan och jag tror att jag kom på ett knep för att få så goda pannkakor som möjligt. Jag tog hälften vetemjöl och hälften rågsikt och pannkakorna blev spröda och goda och de var lätta att steka.


Frasiga pannkakor (6 stycken):

1 dl vetemjöl

1/2 dl rågsikt/rågmjöl

3 1/2 dl mjölk

1 nypa salt

1 ägg

1 msk smör


Gör såhär:

1. Blanda mjöl och salt i en bunke.

2. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.

3. Knäck i ägget och vispa i resten av mjölken.

4. Låt smeten svälla i ca 20 minuter.

5. Smält 1 msk smör och vispa ner det i smeten.

6. Se till att stekpannan är riktigt varm innan du börjar grädda dina pannkakor.

7. Lägg en rejäl klick smör i stekpannan och häll sedan ner smeten, luta stekpannan åt olika håll för att fördela smeten.

8. Sänk värmen till 6-7 och grädda tills ytan blir matt, det tog ca 2 minuter. Stressa inte, då är det bättre om du lyfter försiktigt på kanten och tittar hur pannkakan ser ut.

9. Vänd på pannkakan och grädda den andra sidan, i ca 1 minut.

10. Lägg pannkakan på ett galet och sätt in i ugnen på låg värme, max 100°, under tiden som du grädda de andra pannkakorna.

11. Servera pannkakorna med grädde och sylt.


Tips:

- Häll inte på för mycket smet, du ska ”reagerar" på att det är lite smet och.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Matilda Berlin,
Men alltså DRÖM vad gott!!! <3
matildaberlin.se
inthemakingbyc
inthemakingbyc,
Åh älskar pannkakor, kommer nytt recept till helgen - håll utkik 😍
nouw.com/inthemakingbyc

Instagram @inthemakingbyc