FLUFFIGA PANNKAKOR

Jag har ätit pannkakor tre gången på en vecka 😅 Alltså jag blev så nöjd med de här gudomligt goda pannkakorna. Surfade runt och kom in på en blogg där han berättade att han vispade äggvitorna för sig, först tänkte jag ”shit vad jobbigt” men nej det är så värt det - pannkakorna blir fluffiga!

Fluffiga pannkakor (cirka 25 stycken små):
1 dl vetemjöl

1 krm vaniljextrakt

1 1/2 tsk bakpulver

1 dl mjölk

2 ägg

1 nypa salt

Karamelliserad banan:

1 banan

1 msk smör

2 msk råsocker


Gör såhär:

1. Blanda mjöl, vanilj och bakpulver.

2. Vispa ner mjölk, lite i taget, till en klumpfri smet.

3. Separera äggvitorna från äggulorna.

4. Vispa ner äggen i mjölkblandningen.

5. Vispa äggvitorna tillsammans med salt till ett vitt hårt skum.

6. Vänd ner äggskummet i smeten.

7. Smält en tesked smör i en stekpanna och stek pannkakorna på medelvärme, cirka 1 minut på var sida.

8. Karamelliserad banan: Smält smöret och rör ner sockret och låt sockret karamelliseras.

9. Dela bananen på mitten och sedan på längden.

10. Vänd bananerna i karamellen.

11. Lägg upp pannkakorna på en tallrik, toppa med karamelliserad banan och pudra över lite florsocker.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc