BRÖDKRUTONGER

Sallad hör till sommaren och hur gott är det inte med hemgjorda brödkrutonger. Det är så enkelt och perfekt att göra om brödet har legat i några dagar. Jag tycker de blir allra godast om man använder surdegsbröd men allt vitt bröd fungerar super. Servera krutongerna till en sallad eller soppa.

Brödkrutonger (5 dl):

5 skivor surdegsbröd

50 g smör

1 msk olivolja

Flingsalt

Persilja


Gör såhär:

1. Skär brödet i tärningar. Jag tycker om att ha kvar kanten, det är en smaksak.

2. Smält hälften av smöret och olja i en panna och stek brödtärningarna gyllenbruna på medelvärme, cirka 10 minuter.

3. Tillsätt resten av smöret och kryddor. Smöret gör så att du får riktigt gyllenbruna krutonger.


Tips:

- Snåla inte med smöret.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc