BORT MED PLAST

Har ni tänkt på hur mycket plast vi använder och slänger varje dag? Det är skrämmande! Inte nog med det, många plaster är faktiskt giftiga och skadliga för miljön.

Alla får tycka vad de vill men jag försöker i alla fall tänka på hur jag använder plast så under en tid har jag nu försökt minska plasten i hemmet, framför allt i köket. Det finns många bra dokumentärer som jag verkligen rekommenderar er att se, jag lovar er att ni kommer ändra er inställning till plast.

Hur förvarat du din ost? Vi har alltid haft den i en plastpåse, i dag har vi osten i en fin glasburk från Ikea som faktiskt är en matlåda.

Bort med alla plastredskap som utsöndrar gifter när de kommer i kontakt med värme.

Bär ni hem er frukt i plastpåsar? Låter ni frukten ligga kvar i plastpåsarna?

Använder ni skärbrädor av plast? Titta så mycket plast som följer med på kniven nästa gång ni hackar något - hemskt! Det finns jättefina skärbrädor av bambu på Ikea. Jag har dock sparat en som jag använder till kött/fisk.

Häll upp fröer/gryn/pasta i glasburkar istället för i påsar - myyycket snyggare också.

Byt ut era teflonjärn till gjutjärn/pannor av rostfritt stål.

Borsta tänderna med en tandborste gjord av bambu och nylon istället för plast.


Det finns massor att tänka på så ta en titt i era lådor!

  • TIPS

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Jättebra skrivet! Jag har gjort mycket av det du skriver. Det där med osten var bra. Jag försöker också att smöra bakplåten istället för att använda bakplåtspapper, där det går. Jag försöker även köpa kläder i bomull och ull för att minska att mikroplaster kommer ut i naturen.
nouw.com/millasmat
amandaelinden
amandaelinden,
Viktigt inlägg! Har tänkt att successivt byta ut tandborste och diskborste till sådana i trä så fort de behöver bytas, men detta inlägg öppnade upp mina ögon lite mer för vad som kan bytas ut. Tack!
nouw.com/amandaelinden
theresetillander
theresetillander,
wow ! Har tidigare bara tänkt på själva köksredskapen men inte tänkt på osten i påsen! samma med skärbrädorna!
nouw.com/theresetillander
Achair
Achair,
Plast ja...oroar mig också för de stora bovarna som bildäck och fotbollsplanernas konstgräs t.ex där gummi och plast gör en stor miljöbelastning. Hur mycket microplaster som finns i vår jordmån och vatten idag på grund av det😥
nouw.com/achair

Instagram @inthemakingbyc