BIFF RYDBERG PÅ VILT

Vi fick grillat kött över från Alex kalas och det blev perfekt till den här rätten. Även om vi åt det i veckan hade jag kunnat äta det i dag igen, utan tvekan, för mums så gott det är. Det enda är att det tar lite tid att tärna allting men det är det absolut värt.

Biff Rydberg på vilt (4 portioner):

600 g viltkött

800 g potatis

2 gula lökar

Smör

Salt

Svartpeppar

Till servering:

4 äggulor

Dijonsenap

Rödkålssallad, recept här

Topping:

Pepparrot, färsk

Persilja, färsk


Gör såhär:

1. Skala och tärna potatisen, ganska stora tärningar.

2. Skär köttet i lika stora tärningar.

3. Skala och hacka löken.

4. Sätt ugnen på 150 grader.

4. Stek potatisen i rikligt med smör till den har blivit gyllenbrun, det tar en stund.

5. Håll potatisen varm i ugnen medan du steker lök och kött.

6. Stek löken mjuk och lägg in i ugnen. Om du vill ha en finare uppläggning så blanda inte potatis och lök.

7. Stek köttet, lite i taget, till det är genomstekt och har fått en fin stekyta.

8. Lägg upp kött, potatis och lök på tallrikar.

9. Separera äggulorna från vitorna och placera i mitten av tallrikarna.

10. Toppa med persilja och riven pepparrot.

11. Servera tillsammans med en rödkålssallad och dijonsenap.


Tips:

- Snåla inte med smöret när du steker.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

  • VILT

Gillar

Kommentarer

Nattasmatobak
Nattasmatobak,
inthemakingbyc
inthemakingbyc,

Instagram @inthemakingbyc