ÄPPELPANNKAKOR

Helt ärligt, de här är de godaste pannkakorna jag någonsin har ätit 😍 Kika nedan för recept 😘 De är verkligen mina nya favoriter, oh my så goda! Det bästa med pannkakorna är att du kan äta dem till frukost/brunch, mellanmål eller kanske till och med som lite nyttigare kvällssnack. Smeten är så enkel att arbeta med, lättare än smeten till amerikanska pannkakor och då är den bra 👍🏼 Jag kan babblar på hela dagen om de här pannkakorna, jag stod och "mmmade" flera gånger om när jag stekte och smyg åt pannkakorna. Jag åt till och med smeten med en sked, haha 😆😍

Äppelpannkakor (10 st):

1 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 banan, nästan övermogen

1/2 dl havregryn

1 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

1/2 msk smält smör

1 krm salt

1 stor äpple


Gör såhär:

1. Mosa bananen och blanda alla ingredienser, utom äpplet.

2. Tvätta äpplet och ta ut kärnhuset.

3. Skär äpplet i så tunna skivor som möjligt, ju tunnare desto bättre pannkakor.

4. Torka äppelskivorna med en bit hushållspapper.

5. Hetta upp en stekpanna så att den är varm till du ska steka dina pannkakor.

6. Ställ bunken med pannkakssmet precis bredvid stekpannan och doppa varje äppelskiva i smeten till skivan är helt täckt, lägg på stekpannan. Stek på relativt hög värme och utan matfett. Jag stekte cirka 30 sekunder på varje sida.

7. Servera pannkakorna med sirap.


Tips:

- Blir det smet över kan du steka vanliga små pannkakor.

- Du behöver inte ha äppelringar i pannkakorna, du kan istället steka äppelskivor och ha bredvid.

- Vill du lyxa till det ordentligt, servera en kula vaniljglass till dina pannkakor.


Hoppas det ska smaka 🌸

Kram C

Gillar

Kommentarer

Instagram @inthemakingbyc