​Hur har innehållet förändrats?

Mellan 1990–2000 så räknar man med att internet var något som många människor börjat använda sig av. Internet från början var menat att vara ett forskningsprojekt inom den amerikanska universitetsvärlden. Då man skulle kunna ansluta datorer till varandra över ett långt avstånd. [1]Men sedan utvecklades till något ännu större och kraftfullt. När människor utanför den akademiska världen började använda sig av internet. De utvecklade de sen så att fler kunde gå med i Facebook utan för just Harvad. Det spred sig på Universiteten ibland annat USA men utvecklades successivt till allmänheten.

Människor var glada över att man kunde kommunicera med varandra men internet handlade inte bara om det. Det kom nya och nya saker hela tiden. Förr använde man sig av internet genom att kommunicera och kanske koppla upp sig till sitt internetbandsbolag. Det fanns alltså inte så mycket att göra på internet det var för det mesta sidor med bara en lång tråkig text. Men tidigt under 2000-talet började de komma fler och fler funktioner och man började använda internet till fler vardagliga saker, som tex nätshopping, som är en av dom mest använda funktionerna på internet idag.[2] Det gör det enklare för kunderna att nå ut till ett större utbud av vad dom söker. Samt företagen når ut till fler kunder. När kom Facebook och Twitter Sociala medier skapades senare så som Facebook som blommade ut enormt. En sajt där människor kan kommunicera med varandra vart du än befinner dig. Facebook skapades år 2004 av Mark Zuckerberg tillsammans med hans collage-rumskamrater. Precis som internet var tanken bakom sajten inte meningen att nå ut till hela världen. Det skulle vara en sida för Harvadstudenterna och endast dom kunde registrera sig. De utvecklade de sen så att fler kunde gå med i Facebook utan för just Harvad. Det spred sig på Universiteten ibland annat USA men utvecklades successivt till allmänheten. Facebook kom till Sverige 2006 den 26 september. Facebook är fortfarande en stor social media men används för det mesta av äldre personer så som 30+. Tack vare Facebook var en inspiration till många att vilja uppfinna liknande saker och därför har vi så många olika sociala medier idag.

Sociala medier utvecklades ännu mer och nu finns det flera tusen olika med olika funktioner. Du kan tex använda dig av Youtube som är en sida där du kan ladda upp videos och kolla på Videos. En social media som är extremt stor och finns över hela världen. Nu består alltså innehållet på internet inte längre av tråkiga och dåligt gjorda sidor med långa texter. Utan idag finns de tusentals intressanta funktioner. [3][1] https://www.iis.se/lar-dig-mer/arkiv/vart-internet/internet-da-och-nu/

[2] http://www.rejas.se/fritis/datorkommunikation/chap_internet.html

[3] https://sv.wikipedia.org/wiki/Facebook

Ella Andersén 1DEM

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments