Vårt senaste tillskott i familjen av marmorbord. Ett väldigt exklusivt soffbord med underrede i äkta polerad mässing, här med den mest populära vita Carraramarmorn. Länk till produkten : http://www.prettymarble.se

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sista rushen innan semestern har varit hektisk, så har fått prioritera bort hemnet, instagram och bloggar, därav ingen uppdatering på dryga månaden här. Men nu efter en vecka i skärgården är vi hemma igen och jag kan återgå till lite lugn och ro. Har spanat in lite go-bitar på Hemnet och funnit denna härliga lägenhet. I vårt nästa kök blir det garanterat mörka luckor, carraramarmor, mässingsdetaljer och en stor härlig spiskåpa. Vet precis hur det ska se ut!

Adress: Tulegatan 26, Vasastan, Stockholm
Antal rum: 2rok, 50
Pris (budstart): 4 795 000 kr
Mäklare: Erik Olsson

Direktlänk till bostaden

​Ok, låt oss prata om denna magiska spegel! Hur vacker är den inte?! Har man som i detta fall säkert 3m i takhöjd är det ett måste med ett statement-piece som en spegel i guld. Den gör sig perfekt till de mellangrå väggarna (ska ta reda på färgkoden för denna färg vill jag också måla med hemma!) och ljust golv. Spegeln hade varit väldigt fin i vitt eller svart också, för en annan look. 

Likes

Comments

Adress: Roslagsgatan 48, Vasastan, Stockholm
Antal rum: 2rok, 38
Pris: 3 395 000 kr
Mäklare: Fastighetsbyrån

Ett tips för att få ett litet rum att kännas större är att det är väldigt fördelaktigt att få in mer speglar i hemmet. Tänk lite större runda speglar (finns många fina på Ikea bland annat) ovan en tom byrå eller ett utrymme som inte känns helt klart/"rätt", där fyller den sin funktion perfekt samtidigt som rummet upplevs som större ! 

Likes

Comments

Adress : Styrmansgatan 6, Stockholm
Rum : 2rok 52kvm
Pris : 3.990.000kr
Mäklare : Alexander White


Har vi sett liknande kök innan? Ja! Vill vi se det igen och igen? Ja! Trenden hänger i sig med färgsättningen och stilen på köket och det är inte så svårt att förstå varför. Så himla snyggt!! Gråa köksluckor, carraramarmor, mässingsdetaljer. Vitt och grått är genomgående i lägenheten. Fantastisk inredning och en av de häftigaste 2rok jag sett i alla fall. Sovrummet är bara för läckert!

Likes

Comments

I förra veckan kom en kul leverans hem. Massa bord till kunder men också detta sidobord i marmor till oss. Den får stå i köket där ytan tidigare känts tom! Perfekt utfyllnad :-)

​Vas h&m (slutsåld, finns ej på webbshoppen) / Små ljushållare i mässing Svenskt Tenn / Nagellack Essie / Parfym Tom Ford

Marmorbordet är från Pretty Marble (länk)

Skönt med långledigt, har spenderat helgen i Nynäshamn på klassåterträff. 5år sen man tog studenten nu, vad tiden gått fort.. Så kul att träffa många från klassen och häftigt att se vilka banor i livet folk tagit! Denna extra helgdag till ära ska jag kika om Sickla köpcenter har öppet och åka dit för att lämna tillbaka lite kläder och köpa annat smått. En extern hårddisk bland annat, kul shopping..
Hej!

Likes

Comments


Det är något särskilt med sekelskiftsfastigheter, men det är också något magiskt med nyproducerade hus där någon tänkt på varenda detalj för att få till en känsla. Det är det häftiga med nya områden - att man skapar någonting nytt med våra nuvarande krav och förväntningar på våra boenden. Kvarnholmen i Nacka har exploaterats under flera år och än är det inte helt klart, men vilket fantastiskt ställe att bo på! Jag var ute på ett projekt som heter "Finnboda Pirar" där HSB bygger två lägenhetshus på vattnet och som det låter - på pirar. Man kan alltså stå på sin balkong och fiska samtidigt som man kollar på Silja Line som åker framför näsan på en. Hur häftigt?! Det projektet är slutsålt kan tilläggas.
​För mer info: Finnboda Pirar HSB​Men det finns ett annat projekt jag fått upp ögonen för och det är Brf Sjöhuset, som ligger mitt emot Kvarnholmen. Kolla in bilderna
och inspireras av det nya huset, med fina och genomtänkta materialval, stora uteplatser, bryggor och naturen runt hörnet. Det finns några stora lägenheter kvar till salu. För mer info: Brf Sjöhuset

Pris: Mellan 3.350.000kr (2r.o.k.) till 15.900.000kr (6r.o.k).
Vart: Intill Kvarnholmen, Nacka i Stockholm.


Likes

Comments

Tänkte att vi skulle ha en rundtur i lägenheten nu när vi är klara med i stort sett allt i renoveringsväg. Jag tror inte jag behöver skriva vilka bilder som är före respektive efter.. Men har lagt före-bilderna först och sen en efter-bild för att man ska kunna jämföra. Hoppas ni tycker det är lika kul som jag att kika på sånt här :)

Ehm ja, det rosa kaklet fick rivas ut med huvudet före. Rosa är en fantastisk färg på detaljer i hemmet, men att vakna upp varje morgon, tända taklampan i badrummet och få ett gult sken i kombination med det rosa kaklet är kanske inte definitionen av vårt drömbadrum. Det fanns heller inget väggfäste för duschslangen vilket inte var optimalt. Badkarssidan hänge löst och stod lutad mot badkaret. Så en renovering gjorde bara lägenheten gott! Vi valde att köra på klassiska färger i badrummet och valde vita matta kakelplattor i 30x60 liggandes för att skapa illutionen av ett större badrum. Badkaret åkte ut och vi flyttade duschen till andra sidan (till höger om dörröppningen där fotot är taget) samt valde en skärmvägg som går att fälla in för att utnyttja den badrummet maximalt. Det är trots allt bara 2,3m², så man får jobba med det man har. Lite grönt, missonihanddukar, ljus, fina tvålar och ett olivträd så är vi hemma!

Själva köket var nygjort när vi flyttade in, så det har vi inte rört så mycket. Har bytt handdag på luckor, målat hyllorna i vitt. Resten av rummet har vi målat väggar, sänkt taket och satt in spottar, målat fönster och radiator samt lagt parkett som fortsätter ut i hallen. Efter lite gardiner, tavlor, en matta och lite krimskrams känner vi att vi fått till en bra känsla. Det sista är egentligen att byta bänkskiva, men vi får se vad vi känner för med den. Antingen marmor eller en snygg ekskiva som går ihop med golvet!

Sovrummet har målats om i samma färg som resten av lägenheten, i en ljusgrå matt nyans. Som i hall och kök har vi satt upp lister i takanslutningen, bytt golvsockel, målat fönster och radiator. Lite gardiner och inredning senare är vi nöjda med resultatet. Älskar vårt gröna träd utanför fönstret - Så härligt på vår och sommarn när det blommar! Jo juste, den lilla klädkammaren som ligger i anslutning till sovrummet har fått sig en totalrenovering. Det var tidigare plastmatta, diverse konstig förvaring som satt löst och rent utav riktigt grisigt där man inte ens målat klart en vägg, utan slutat mitt i när vi flyttade in. Nu har vi lyckats utnyttja höjden med förvaring från golv till tak med Elfa-system.

Vårt favoritrum - Vardasrummet! I och med att det är en gavellägenhet så får vi mycket ljusinsläpp vilket är riktigt härligt. Vår böjda Howard-soffa passar dessutom perfekt i vårt burspråk. Det var faktiskt den bilden jag hade när vi gick på visning av lägenheten, att "där ska minsann den soffan stå". Här har vi som i alla andra rum målat väggar och tak, satt upp golvsocklar och taklister.

En bra kontorshörna och bra förvaring under tv:n har vi nu. Det som ska till nu är centrering av vår Flos.. Men har en känsla av att den kommer sitta där den sitter ett bra tag till, ett för jobbigt projekt haha..

Även i hallen har det hänt en hel del. Plastmattan har bytts ut mot samma parkett som i sovrum och kök. Väggarna och tak målat, nya golvsocklar och taklister. Ett marmorbord från Pretty Marble, lite blommor och skoförvaring senare.. 

Det var det! En liten rundtur i vår lägenhet :-) 

Likes

Comments

Adress: Skeppargatan 25B, Östermalm
Antal rum: 3rok, 98
Pris: 10.750.000sek
Mäklare: Wrede Fastighetsmäkleri
Länk bostadsannons


Låt oss kolla på bilderna och njuta av denna vackra lägenhet i en sekelskiftsfastighet. Mörkt kök, carrara-marmor, fiskbensparkett, magiska väggpaneler, kakelugnar och inredning man inte skojar bort. Magi! ​

Likes

Comments