Hejhej. Fööööörlåt för att jag inte bloggat på ett tag. Först började vi flytta men det skulle ju bara ta en vecka, men precis när vi var klara med flytten så dog min dator. Alltså den tog inte slut på batteri utan den vägrade starta. Så det var bara att köpa en ny dator men jag gjorde ju inte det med en gång utan jag gick och pysslade hemma liksom. Men i går köpte jag en ny dator. Det blev en macbook pro (INTE SPONSRAD). Innan hade jag en air. Men men nu släpper vi det och jag ska fortsätta packa upp MEN även ta en paus mins en gång varanan dag och blogga lite.

Min killes bästa kompis lillasyster ( hahaha gud vad invecklat det blev) går i 7:an och gör just nu ett historiaarbete om forntida Egypten. Dom ska skriva en sammanhängande text om lite frågor som dom har fått och jag tyckte att hon skrev så himla bra om kvinnors rättigheter så jag frågade henne om jag fick låna den och visa den här på bloggen. Det fick jag så här kommer den :

Ett äktenskap i Egypten under den tiden var som en affärsuppgörelse. Kvinnan kunde inte skilja sig från sin man men mannen kunde hur lätt som helst skilja sig från kvinnan. Unga flickor giftes bort i en ålder som inte är acceptabel, men om föräldrarna ville det så blev det så. Om man var gift med en farao var man tvungen att finna sig i att mannen hade ett harem. Ett hus där alla hans fruar bodde i och som ingen annan man än faraon fick gå in i. Om mannen hade råd kunde han ha flera fruar, han behövde inte vara en farao för det. Det var männen som styrde men det med en knapp marginal. Egyptens överklasskvinnor var inte jämnställda med männen, men dom var självständiga och hade en frihet som överraskade besökare från anda länder. Kvinnorna kunde äga hus och marker, stämma män inför domstol, vittna och driva affärer. Kvinnor idag kan äga hus och marker som då, dom kan även stämma män inför domstol, vittna och driva affärer. Man vet inte säkert om kvinnor kunde vara advokater eller skrivare. Men idag vet man att kvinnor kan vara advokater, och att dom kan sköta jobbet precis lika bra som män. Dom kan väl inte vara skrivare på samma sätt eftersom vi inte använder herioglyfer men dom kan skriva böcker och sådant. En olikhet är att kvinnor idag kan skilja sig från mannen lika lätt som mannen kan skilja sig från kvinnan. Kvinnor i dagens samhälle kan heller inte bli bortgifta. I alla fall inte i Sverige. Kvinnor är än idag inte jämnställda med män.

Texten är ju ganska lång men det är ju bara ett stycke. Tog det stycket som handlade mest om kvinnor. Bara ta er tid och läs den snälla för den är så himla bra. Jag är nästan förvånad att en 13:åring skrev den, fast det är väl bara för att jag inte skulle kunna skriva något sådant ens idag hahaha.

Jaja nu ska jag och min kille äta för han kom precis hem från affären men vi hörs imorgon eller något. Okej måste bara säga en sak till. Mitt sommarlov tar slut om fyra dagar :( Kommer inte kunna blogga jätteofta då för jag går i skolan från 08.00 - 18.00 så ni vet det, men jag ska kämpa. Om jag så måste göra det klockan 04.37 på natten för det är då jag har tid så får jag väl göra det hahaha. Jaja nu ska jag gå i alla fall.


XOXO Lisette❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Ny dag, nya möjligheter. Jag och min pojkvän kom nyss hem från en resturang. Han åt en skinkpaj och jag åt en vegetarisk kantarellpaj.

Just nu lyssnar jag på lite Veronica Maggio, jag och en kompis var och kollade på hennes konsert som hon hade i stadion i Stockholm. Hon hade ju sin konsert samtidigt som det var way out west i Göteborg och det hände ju en massa saker under way out west... Kan ni gissa vad? Ja precis vad jag tänkte, våldtäkter. Det är ju tyvärr under konserter som det händer mest våldtäkter någonsin. Precis som när alla andar våldtäkter händer så undrar man ju hur fan folk tänker. Speciellt när dom skyller på vad tjejerna hade på sig!?

Innan jag träffade min pojkvän så blev jag våldtagen. Jag är ju född 98 alltså är jag 18 år, men jag var bara 13 år när jag blev våldtagen. Det blev rättegång och allt men precis som i många andra fall skyllde han på vad jag hade på mig, vilket inte funkade speciellt bra i rättegången eftersom jag hade bildbevis på att jag hade på mig ett par knähöga boots, svarta långa jeans, en stickad polotröja, en jacka, en stor halsduk, vantar och en mössa. Men han fick i alla fall 1 års fängelse för det. Dock är det ju inte det jag ville skriva om, utan deras löjliga bortförklaringar som dom tror att dom ska komma undan på. Den vanligaste bortförklaringen är ju att det såg ut på tjejen att hon ville bli våldtagen för kläderna hon hade på sig. Det som gör mig så jävla less är att tjejerna blir tillsagda av folk och typ poliser att "dom ska ha på sig en längre kjol och mindre urringad tröja". EH URSÄKTA MIG MEN VAFAN SA DU NYSS!? Ska tjejerna som inte har NÅGOT SOM HELST KNYSST att säga till om när han väl börjat ta på sig andra kläder!? Dom får det ju fan att låta som att det är tjejernas fel att dom blir våldtagna! Hur kan dom få det till att det är tjejernas fel!? This is what makes me really fucking pissed off!

Till något roligare. Jag hittade emojisarna ahhahaha💩. Bajsemojin är min absoluta favoritemoji💩. Okej skrattemojin ligger först menmen😂.

Nu ska jag och min pojkvän gå ner på stan och köpa godis och sedan sätta på en riktigt bra film, Mary Poppins👍. Jag måste sluta överanvända emojisarna hahaha.

Hoppas ni gillar detta inlägg för det tog mig ca en timme att skriva det för jag kom av mig hela tiden hahaha.


XOXO Lisette♥

Likes

Comments

Hej! Jag har tänkt på en grej väääldigt mycket på senaste tiden.

VÅLDTÄKT!

Hur f*n kan folk tycka det är okej att våldta någon!? Jag menar, våldtäkt är som ett inbrott. Den ena personen vill och den andra vill inte. Ingen vill ju för helvete att någon ska göra inbrott hos en.

Det finns ett annat "citat" som går runt på bland annat instagram

- Jag körde över en person med bussen idag.

- Varför?

- För att jag totalt ignorerade honom när han skrek nej!


Jag tycker att det är en väldigt bra liknelse eftersom att det är precis vad som händer när någon våldtar en annan person.

Som nog alla vet är det vanligast att killar, nej okej. Folk med penis våldtar folk med mutta (jag hoppas inte detta blev för grova ord hahaha). MEN! Så klart förekommer det att folk med mutta våldtar folk med penis! Jag försöker inte få folk med mutta att framgå som någon sorts helgon eller något sådan.Det är vanligare att tjejer blir våldtagna. Jag orkar inte skriva folk med mutta längre ok? Jag vet inte varför det är vanligare och ärligt tror jag inte någon vet det. Jag tror inte ens att NÅGON vet varför folk våldtar över huvud taget! Idiotiskt är det i alla fall, det är en sak som är säker!

Detta ämnet brinner jag jättemycket för och det kommer för mesta dels handla om detta på den här bloggen.

Jag blir så himla arg när jag skriver eller pratar om sådant här så jag känner nu att jag nog ska ta en paus innan jag skriver något riktigt dumt.

Jag kommer tillbaka med ett nytt inlägg senare eller imorgon eller något.


XOXO Lisette♥

Likes

Comments

Hej! Mitt namn är Lisette. Jag är född 1998 i Stockholm och bor där ännu. Eftersom detta är mitt första inlägg så tänkte jag inte skriva så värst mycket. Ifall du har läst min lilla presentation så vet du redan vad denna blogg kommer att handla om. Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer så jag antar att vi hörs i nästa inlägg, vilket jag lovar ska bli bättre hahaha.


XOXO Lisette♥

Likes

Comments