"Har du hört att det håller på att bli krig?"
"Bli krig? Det är väl redan krig?"
"Vart då?"
"Hela jävla världen är ju i krig?!"

Här kan väl folk tycka att jag överdriver, fast det gör jag ju inte. Bara för att vi i Sverige inte DIREKT påverkas av kriget (dvs att någon bombar din hemstad eller dylikt) så betyder det ju inte att kriget inte existerar. Jag kan förstå att man blir rädd när Nordkorea slänger omkring atombomber hit och dit, Trump "bygger murar" och när Putin är... ja... Putin? men det pågår krig ÖVERALLT HELA TIDEN.

Jag kan på något sätt förstå varför människor inte ser på t.ex. konflikten i Syrien som ett krig. Det är gamla nyheter. Man blir liksom härdad. Det är både intressant och otroligt hemskt hur vi har normaliserat de konflikter som finns i världen och bytt ut dom mot nya. Som om de vore förra säsongens mode.

Jag tror dock att mycket är på grund av okunskap, sååååå för er som är osäkra på vilka konflikter som pågår ute i världen:

http://www.sakerhetspolitik.se/Konflikter/


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag vet ärligt talat inte hur jag ska börja det här inlägget. Men jag vet att jag måste få ut det här.

En vän till mig berättade om en händelse i lördags. Den 9:e september 2017. Jag vill att ni håller det datumet och framförallt året i minnet under tiden ni läser vad min vän berättade för mig.

Hon hade tillsammans med några vänner varit ute i Karlstad. Utestället Verket hade arrangerat "Verket goes Pride" då vi har haft Pride-vecka här. När det börjar närma sig stängning går min vän tillsammans med kompis ut under tiden de väntar på en annan i sällskapet. Hon och kompisen hade stått och pratat när en kille helt plötsligt kommer fram med en plasthandske. Min vän uppfattar inte vad han säger och förstår inte riktigt varför hon fått den och ser hur killen går iväg skrattandes. Då säger hennes kompis "Det där är ett så dåligt skämt..."
"Vadå? Vad sa han?"
"Det är bäst att du skyddar dig så att du inte blir smittad..."

HÄR GÅR FAN GRÄNSEN PÅ OMORALISKT JÄVLA ASÄCKLIG HOMOFOBI!!!!
Den här äckliga jävla killen har alltså efter EN PRIDE-KVÄLL under PRIDE-VECKAN bestämt sig för att SKÄMTA OM en sjukdom som tog såååå många människors liv?!?!?!?!
Inte ens under EN KVÄLL får människor älska vem dom vill. Utan då måste någon jävla homofobisk kille gå omkring och skämta om någonting så hemskt att jag går sönder inuti.

Hur kan man skämta om det här år 2017? Jag blir så otroligt illa berörd av alltihop.
Wake me up when 2017 ends...

Likes

Comments

Jag älskar ståuppkomik och hade en hemlig önskan under många år att faktiskt våga mig ut och stå inför massor av människor och få dom att skratta. Det verkade så jävla kul!

Jag vet inte riktigt vart den drömmen dog men jag tror innerst inne att jag insåg hur få kvinnor som fanns i branschen. Hur få som fick det utrymmet i media. Och hur mycket broderpolitik det var inom det här yrket.

När jag var runt 20 år var jag på en föreläsning i Grums (av alla ställen här i världen!) där vår fantastiska komiker Nour El Refai höll talan. Helt fantastiskt målade hon upp hur hon hade tagit sig dit hon var nu och hur det ser ut bakom ridån. Hon förklarade att hon fått sitt "stora break" efter att hon var med som programledare i Melodifestivalen år 2014 och visade håret under armarna för hela svenska folket. Vilket fick både ris och ros av kritiker. Jag själv önskade att jag hade modet till att göra det just då.

Under föreläsningen berättade hon om hur hon inte alls var "en nykomling" i branschen när hon var med i Melodifestivalen utan att hon så många år tidigare hade haft TV-debut.

Minns ni programmet Raj raj?
Första säsongen av detta "dolda-kamera"-program spelades in år 2007 med Nour El Refai OCH Cecilia Forss (ni vet hon som spelar Cindy i ICA-reklamen och är ansiktet utåt för Gina Tricot?). Under den första säsongen blottade Nour sig genom att visa brösten för en man i Humlegården i Stockholm. Enligt henne själv var detta en politisk handling och blev därefter dömd för sexuellt ofredande. Varför hon inte medverkade i andra säsongen av Raj raj vet jag ingenting om men man kan ju anta...

Nour berättade om hur hon blev del av ett bolag där fler komiker var "signade". Skillnaden mellan henne och de andra var att många (om inte alla?) var män. Det här påverkade inte bara hur de drev bolaget utan också hur de fixade bokningar till sina komiker. Gissa vem som blev bokad mest? Och gissa vilka som blev delägare i bolaget?

Jo, det vara alla män. De fick alla bokningar och alla deras manus blev färdigproducerade. Vet ni vad Nour fick? Inte ett jävla skit. Hon förklarade känslan över att hon ständigt blev beskriven som en "ung och framgångsrik tjej" medan hennes jämnåriga manliga komiker blev utnämnda till "HUMORGENIER!!!".

Varför blir män i högre grad anlitade till att skriva manus och regissera stora humorproduktioner? Vilka konsekvenser får vi av det? Nour El-Refai har många tv-program, föreställningar och produktioner bakom sig, där hon jobbat som både manusförfattare och skådespelare. Ändå blir hennes manliga kollegor hyllade med ryggdunk av deras samkönade kollegor. Hur sjukt är inte det? BRODERPOLITIK I TELL YOU!

OCH HUR MÅNGA TRÅKIGA MANLIGA KOMIKER FINNS DET?!?!?! EN MILJARD! För 99% av männen i ens omgivning tror de är komiker när de ställer frågor som "Vet du vad du ska göra om diskmaskinen är trasig? GE HENNE EN SPARK I RÖVEN!!! HÖHÖHÖ!" (Nästa gång jag hör det här skämtet kommer jag sparka dig i ansiktet istället jävla gubbe...)

Ni vet när man nämner kvotering in i mansdominerade yrken och hur många SKRIKER NEJ DET GÅR INTE!!!! DET SKA GÅ PÅ INTELLIGENS OCH INTE OM MAN HAR FITTA ELLER KUK?! ELLER HUR!? DU VILL VÄL INTE FÅ JOBBET FÖR ATT DU HAR EN FITTA?! OCH MÄN ÄR JU SÅ MYCKET STARKARE OCH BÄTTRE ÄN KVINNOR SÅ SÅNNA SOM DU KAN INTE BLI [insert mansdominerat yrke].

När det här händer brukar jag berätta om Nour. Inte för att hon är en känd profil utan snarare för att hon inte är känd NOG!
Det hjälper inte ofta men ibland! Och det är i alla fall något!

Som avslutning på det här lilla inlägget tänkte jag lägga in en guldklimp från Nour som egentligen inte har någonting med det här inlägget att göra mer än man kan kategorisera allting under Den Patriarkala Strukturen.


Ps. Vilken är er favoritkvinna?


Likes

Comments