Sen vi hördes av senast har det hänt en hel del, Både i skolan med UF och praktik och extrajobb. Nu blir ni säkert väldigt nyfikna och fundersamma, men lugn. Ni ska få veta vad som hänt!

Inom skolan och UF:
Januari:
- Förberedelser inför en ny termin med Jumpa med Julia
- Rapportskrivande
- Förberedelser inför kommande UF-tävlingar
- Medverkar under prisutdelning och placeras på en 2:a plats i tävlingen Dalarnas bästa affärsplan 2015/16

Februari:
- Ny termin med Jumpa med Julia startar
- Vårt nya koncept Lek och Bus drar igång
- Vi vinner titeln Avestas bästa UF-företag och kvalificeras vidare och tävlar 16 mars om titeln Dalarnas bästa UF-företag
- Förberedelser inför kommande UF-tävlingar

Inom praktik och extrajobb:
Januari:
- Arbetar på Mio under mellandagsrean och vid några tillfällen då det saknas folk
- Arbetar några helger vid mitt andra jobb inom äldrevården
- Får lära mig reklamera varor och göra beställningar under mina praktikdagar
- Mio Avesta får pris som Årets smällkaramell 2015 inom Mio koncernen, HURRA!

Februari:
- Arbetar tre av fyra helger på Mio, en helg på deras butik i Falun. Vilken upplevelse!
- Vårkatalogen släpps!
- Mio-butiken börjar byggas om, nya möbler och miljöer. HÅLL UTKIK, BILDER KOMMER!
- Mina briljanta målarkunskaper testas flitigt under ombyggnaden.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Här kommer en bild från höstens termin i Jumpa med Julia.

Likes

Comments

Jag och Julia som tillsammans driver Jumpa med Julia UF har tagit oss vidare och har nu skrivit en av de 15 bästa affärsplanerna I DALARNA!! HUR GRYMT!!? Nu håller vi tummar och tår för en pall placering. Vinnaren dras i mitten av Januari. MEN den som väntar på något gott...

Likes

Comments

I slutet av november anordnade min gymnasieskola öppet hus för de elever som ska välja gymnasium till våren. Vi på Handel-och administrationsprogrammet visar upp vår verksamhet genom att montera upp våra UF-företags montrar och berätta om just vår unika affärsidé.

Här får ni se Jumpa med Julia UFs monter en kvällen


Likes

Comments

Under förra veckan åkte vi personal på Mio Avesta på ett mysigt julbord i Garpenbergs slott, vilket ställe! Utsikt över sjön och magiskt god mat, och såklart ett härligt sällskap.

Likes

Comments

På Mio är det viktigt att det ser fint och ombonat ut. Det flyttas kuddar från en soffa till en annan, gardiner, skyltar och små prydnadssaker flyttas runt av personal för att kunderna ska få en så härlig upplevelse som möjligt.

Passa även på att fynda under mellandagsrean som drar igång den 25 december kl. 10. Ni hittar mig på rean i Avesta :)

En av mina uppgifter jag tilldelats är att göra en bordsdukning, här ser ni resultat.

Likes

Comments

Har ni hört talas om Mall of Scandinavia?

Jag läste om det på Isabella Löwengrips blogg här om dagen. Det är ett nyöppnat köpcentrum i Solna, ett stort köpcentrum med brett utbud och kvalitetsmärkt shopping. Precis bredvid Friends Arena, som har flera miljoner besökare varje år. Jag skulle gärna besöka detta exklusiva köpcentrum och ta del av alla dess möjligheter och stora utbud, och även besöka de olika premiäröppnade butikerna. Det är alltså vissa butiker som har Sverigepremiär i just Mall of Scandinavia.

På deras hemsida skriver dem "Här samlas det bästa inom såväl mode, sport och skönhet som inredning och teknik. Och mat! Ta med familjen på middag, träffa kollegorna på en AW eller njut av en kaffe. Vi har samlat över 20 restauranger och caféer i Stockholms största restaurangområde. Dessutom förstklassiga bagerier, Systembolaget, ICA Kvantum och Hemköp på det. Nämnde vi biografen? Sveriges första IMAX, Nordens största dukar och VIP-salonger. Upplev shopping och nöjen på ett helt nytt sätt. Välkommen till Mall of Scandinavia."

Likes

Comments

I butiken jobbar man 9-18, och det är en hel del olika saker som måste göras, följ med i detta inlägg så ska du få se hur en dag kan se ut!

9.00: Skylta om, om det behövs. Dammsug innanför entrén och vid kassorna. Se till att kuddarna ligger snyggt och att stolarna är inskjutna, det ska vara rent och snyggt.

10.00: Butiken öppnar! Madde som jobbar i butiken visar mig runt och berättar om vad vi ska syssla med idag. Jag får i uppdrag att måla en vägg.

12.00: Lunch!

13.00: Jag går runt och pysslar med lite smått och gott, några mattor som ska på sin plats, hjälper kunder(så gott det går), plockar varor på lagret och hjälper till att leverera beställningsvaror till kunderna.

15.00: Jag och Madde startar upp ett projekt, vi ska göra om på butikens barnavdelning! Målet är att locka in fler kunder där, hm hur ska vi lyckas med det? Vi börjar fundera på vilka produkter som säljer bäst, och vad som är inne i heminredning just nu.

15.30: Rast!

16.00 Projektet fortsätter, och tyvärr hinner vi inte bli klara innan stängning.

18.00 Butiken stänger!

Här kommer ett urval från Mios barnavdelning.

Likes

Comments

Jag har denna vecka introducerats på min nya APL-plats, möbelbutiken Mio! Vilken rolig, inspirerande och lärorik arbetsplats. Varje dag möttes jag av olika slags människor, sura och glada, målmedvetna och icke målmedvetna, kunniga och icke kunniga. Det är en stor butik med en rad olika avdelningar, med hundratals olika soffor, matgrupper, sängar, bord och andra inredningsartiklar. Jag tog med en katalog hem, för att läsa in mig på sortimentet då jag vill kunna följa köparna längre i sitt köp.

Att praktisera på Mio kommer ge mig så mycket. Det finns mycket att lära och chansen till jobb är stor. Super!

Jag är nu på min andra APL-plats för detta läsår, platsen jag hade tidigare har gett mig väldigt många nya synsätt, men inte speciellt mycket kunskap. Men jag är en erfarenhet rikare och min resa fortsätter.


Likes

Comments

Det är viktigt att planera och strukturera sitt arbete för att kunna prestera bra. Allt arbete kräver planering, oavsett om du arbetar i butik, studerar eller arbetar inom vården.

Min APL-plats är en skola, och även på en skola krävs planering och struktur. När man planerar utgår man alltid från kursplanen, där kan man enkelt se vad planeringen ska innehålla och målet med det. På skolan planerar man sina lektioner enskilt, men arbetskamraterna finns där att bolla idéer. Planeringstiden läggs oftast efter arbetstid.

Att ha en konferens en eller flera dagar i veckan inom skolbranschen är väldigt vanligt. Där planerar och organiserar man stora arbeten och lyfter olika viktiga frågor och händelser. På så vis hjälps man åt att dela på arbetet.

Kort och gott: Lektionerna planeras individuellt utefter kursplanen, större evenemang och gemensamma saker planeras tillsammans. Kom ihåg att man alltid kan bolla sina idéer, de blir oftast bättre då!

Likes

Comments