undefined

Inlägget innehåller annonslänkar för Polarn o. Pyret

I dagarna släppte Polarn o. Pyret nya jackor för hösten; en variant på skaljackan och en softschelljacka.

Båda kommer i mjukare toner blått, lila och rosa.

Jag tycker färgerna är ljuvliga och tilltalas av de små mönsterna på skaljackorna.

Men alla dessa jackor och alla funktioner kan göra det svårt att välja. Även om utseendet ska tilltala är rätt jacka för situation och behov det avgörande.

I detta inlägget ska jag försöka reda ut lite av skillnaderna mellan de olika jackorna.

Softshelljacka

Softshelljackan har kommit att bli en favorit hos mig. I år har den dessutom genomgått några förändringar som enligt mig bara gör den ännu bättre.

Softshellen liknar mest vindfleecen till både utseende och funktion. Jag upplever den dock mer tålig som ytterjacka med sitt yttermaterial i softshell.

Softshelljackan har god andningförmåga, är vindtätt och gjord i vattentätt material. Vattenpelaren är >3 000 mm..

Jackan kan användas både som lager 2 under ett skalplagg och lager 3 som jacka vid mildare väder.

Läs om lager på lager- principen HÄR

Softshellen har varit lite smalare i modellen än skaljackan vilket gör att jag inte valt den när de varit allt för små. Men sedan är smalheten perfekt och har passat mina barn bra. Jag upplever den också smidigare för dom att leka i. På bild är det svårt att avgöra om modellen är densamma som tidigare. Återkommer när jag sett den i butik.

UPPDATERING:

Har nu sett Softshellen i butik. Skulle säga att den är väldigt lik vindfleecen i både utseende och funktion. Det är ytan som ör annorlunda. Kanske ett roligare alternativ än vindfleecen för det lite äldre barnet tänker jag.

Mudden som jag saknade från förra året är tillbaka. Jag är ett stort fan av muddar som gör att ärmarna alltid sitter bra utan att hänga ner på handen och vara i vägen i början av användningstiden.

För min store son som går i skolan är softshelljackan perfekt. Jag tyckte det var jobbigt när han började skolan när ingen hade samma koll som på förskolan att han var bra klädd efter väder. Softshelljackan är bekväm och håller både väta och vind ute. Han kan leka på rasten som han vill och skulle vädret bli sämre står jackan emot en hel del regn. Att den dessutom är supersnygg är bara en bonus.Vad är skillnaden mellan de olika skaljackorna?

Den stora skillnaden mellan jackan till vänster och den till höger som jag ser det är vattenpelaren som istället för >10 000 mm är >5 000 mm..

I övrigt ses små skillnader såsom resår istället kardborreband vid ärmslut och avsaknad av de förböjda ärmarna.

Båda jackorna räknas som vind- och vattentätta och har god andningsförmåga.

Skillnaden i pris är 100 kr.

Spelar den lägre vattenpelaren någon roll?

Jag har tidigare skrivit att jag strävar efter så hög vattenpelare som möjligt. Främst för att vattenpelaren påverkas av tvätt. För ett barn som går på förskola och framförallt om de är ute mycket hade jag valt jackan med högre vattenpelare.

Läs om vattenpelare HÄR (inlägg på gång)

Jackan med lägre vattenpelare är dock en utmärkt jacka och fungerar helt klart på både förskolan och skolan. Den är jämförbar med många andra ledande märke. Jag tänker den som perfekt för barn som kanske fortfarande inte börjat förskolan eller går deltid på förskolan. Har barnet kanske en skaloverall och behöver en jacka som komplement är detta ett utmärkt alternativ. För skolbarn är den också perfekt. Barn i den åldern smutsar ofta inte ner sig på samma sätt och jackan behöver inte tvättas i samma utsträckning. De är inte heller ute lika långa stunder som förskolebarnen. Resåren i ärmlutet gör det lätt för barnen att själv få in vantarnas resår innanför jackärmen.

Just nu erbjuder Polarn o. Pyret 25% på utvalda ytterplagg . Förrutom de två jag visat ovan gäller det även min favorit lättviktsjackan.

Jag tycker den är helt perfekt att använda precis som den är. Ett bra, varmt och mjukt alternativ till overallen vid kortare ärenden. Bra på senhösten som varm jacka och framförallt går den att knäppa i den vanliga skaljackan. På så sätt fås 3 möjligheter med 2 jackor. Lättviktjackan ihop med skaljackan ger både värme och vind- och vattentätt skydd.

Observera att skaljackan i början av detta inlägget inte har knappar där denna jackan kan fästas utan det är den "vanliga" skaljackan i Polarn o. Pyrets sortiment som har fästmöjligheterna.

Lättviktsjackan hittas HÄR.

Rabatten dras av när du loggat in som medlem.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments