En snygg och kul inredningsdetalj! Kan vara rogivande att se på.  Jag gillar timglas!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

De Poortere mattan har blivit populär! Den är vävd i ett kraftigt möbeltyg av mjukt chenillegarn .
Mönstret kan vara med en medaljong eller med patchwork rutor. Finns i många färger och är snygg till det mesta.
Passar att placera under ett matsalsbord med stolar eller lägga under en hel soffgrupp. Mattan har ett tufft uttryck och får inredningen att se ombonad ut. 
Våga med färg! Hetaste kulörerna nu är gul, orange. Det finns kuddar i samma läckra tyg. 

Både mattor och kuddar finns  hos Lüpperts mattor i Göteborg.
Likes

Comments

I vår 2015 får vi se marmorstenen överallt! Den ljusa gråvita stenen som är lite lyxig och lätt att inreda med. Det blir ett kärt återseende. Finns hos Granit.

Likes

Comments

Vintage målningen hänger i sig ! Var nyligen i Stockholm fick se flera skåp och dörrar som var målade lite "slarvigt"  lager på lager.  Chabby chic stilen är med även i vår och gärna tillsammans med läder, addera en patchworkmatta till och allt gifter sig.  Med växter till så blir det mycket 2015 med den nya gröna vågen!

Likes

Comments

Alltid snyggt att inreda med svart och vitt! Här en svart blommig fondtapet på en sänggavel bakom sängen som ramar in den fint. Svarta sobra kuddar i snygg puffning. Det är kontrasterna som får rummet att se spännande ut.

Likes

Comments

Jag besökte nyligen den årliga mattmässan Domotex i Hannofer. Den är enormt stor med alla tänkbara mattor. Här finns allt från moderna till klassiska handknutna och maskingjorda.

Ett riktigt mecka för mattälskare. Det viktigaste med besöket var att få inspiration och se nya trender. Det kommer mycket spännande i mattväg!
Vårens härliga trender är allt från lite smutsade pasteller till läckert blått och gult. Vi kommer se mycket inspiration från Marocko som Beni Qurain mattan.
Det visades mattor i ull med olika strukturer samt i viskos som ger en lyxig karaktär. Moderna mattor med ull och läder ihop eller lädermattor med coola dragkedjor som bara drogs av, vips! så har man en kortare matta.

Virkade mattor i vackra mönster och former visades. Kanske man kan göra sin egna virkade matta, låter roligt!

Återanvändning blir stort som tex. cykelgummislangar som vävs in i ullmattor som sedan passar bra som en tålig hallmatta. Mycket nytänk 2015!
Likes

Comments

Det klassiska och omtyckta elefantmönstret man ofta ser på dyra textilier är skapat av Estrid Ericson grundare till Svenskt Tenn. Hon blev inspirerad av ett batiktyg från Belgiska Kongo. Tryckte sedan upp det på tyg i slutet av 30-talet. Tyget finns i många färger och de två senaste  kulörerna är grått och svart med vita elefanter. Jag är mycket svag för linnekuddarna och vilken toppenkvalitet. Får önska mig en.

Likes

Comments

En stor härlig korg är värt att investera i. Den kan vara ett vackert stilleben på golvet eller fylla ett tomt utrymme. Det bästa är att kunna förvara vad man vill i den som tidningar, vedträn, leksaker eller gosiga tofflor. Välj själv både praktiskt och snyggt.
Likes

Comments

I höst är det pasteller som dominerar inom inredning. Här kommer en Inspirationsguide om pastellnyanser. Mitt favoritställe på sommaren är St. Troupez och Valbonne  (Franska Rivieran) där pastelltoner florerar fritt i harmoni med varandra.

Likes

Comments

Konstnärinnan Jessica Zoob känd för sina fantastiska tavlor i modern art har nu låtit trycka upp tyg till kuddar och tapeter. Kuddarna är färgstarka och har ett abstrakt motiv En del i ljusa färger och andra i mörka nyanser.


Kuddarna och tapeterna finns på engelska tapetmagasinet. Lämnar ingen oberörd. Min favorit är den i rött och blått och jag associerar den till nattlivet i storstaden. Roligt med konst!

Likes

Comments