DIY - EGENDESIGNAT MATBORD

Innehåller affiliate-länkar

Hallådär!

Under en längre tid har jag letat efter det perfekta matbordet till vårt lila, lilla kök men letandet har gått helt utan framgång. Borden jag har kikat på som jag gillat har antingen varit alldeles för stora, och då inte fått plats i vårt som sagt lilla lilla kök. Har dem inte varit för stora så har dem varit otroligt dyra. Dem har kostat mycket mer än vad jag har velat betalat för ett matbord. Så jag bestämde mig därför för att göra mitt egna.

Jag postade det färdiga resultatet på instagram igår kväll och jag säger bara WOW.. vilken respons. Jag blev helt överöst med fina kommentarer, meddelanden osv. Så så kul! Jag tänkte självklart visa upp bordet även här samt att jag också tänkt gå igenom lite bättre här om ur jag gått tillväga för att bygga vårt bord.

Jag börjar med att länka 3 st otroligt fina matbord som tagit en hel del inspiration ifrån när det kommer till mitt hemmabygge. Klickar ni in på borden så förstår ni också min mening kring priset och att jag då hellre valde att bygga mitt egna för då en 1/10 av priset.

Ellos svart / Ellos brunt / Ellos ljust trä

Projekt matbord började faktiskt med att jag i vanlig ordning var på loppis. Då stötte jag på detta lilla bord.
I perfekt size för vårat kök. Litet men rymmer ändå minst 4 personer.

Som man brukar säga.. ''Det gäller att se det vackra i det fula''. Bordet gav jag en ynka 200-lapp för. Otroligt bra.

Jag började med att slita bort de tråkiga bordsbenen, för här skulle göras egna. Sedan slipade jag ner hela bordsskivan med hjälp av en slipmaskin. Bort med all gammal lack och färg, för att kunna ge bordet en ny fräsch färg och look.

Sedan var det dags för att trolla fram ett par nya ben / nya underreden till bordet. Jag valde att köpa ett gjutrrör från Biltema, med radien 30,2 cm. Jag köpte sedan hem en hel del foglister från Jem&fix, samt två hyllplan i måtten 80x30.

Jag började med att såga till alla foglister, båda hyllplanen och även gjutröret i önskad höjd. Jag ville ha mitt bord i en standardhöjd där av valde jag att såga allt material till en höjd på 75 cm.

Next step, fästa gjutrören tillsammans med hyllplanen just för att skapa två slutna halvmånar enligt bilderna nedan. Detta gjorde jag med hjälp utav träanpassat lim. Lät sedan torka i några timmar.

När underredena torkat klart limmade jag på alla foglister en efter en runt om både underredena. Även detta gjorde jag med hjälp utav trälimmet. Jag använde mig även av en ?limknekt? Stor klädnypa? haha I don't know what it's called men ni förstår vad jag menar.. den använde jag för att hålla foglisterna på plats medan limmet torkade.

Sen äntligen börjar det roligaste steget av dem alla, betsningen. När underredena hade torkat var det dags för betsning. Jag har använt mig utav Herdins Lackbets Aqua i nyansen Mörk Ek. Jag har betsat båda underredena med 2 lager bets samt betsat bordsskivan två lager och sedan gett bordsskivan lite finslip då den hade en tendens att suga åt sig betsen lite olika mycket på vissa ställen.

Efter att både bordsskivan samt underredena fått sig en fin, ny betsnyans var det dags att lacka bordet med betslack. Detta gör man just för att få en mer slittålig yta. Detta penslade jag också på två lager av. Jag använde mig även här utav Herdins. JAg använde deras halvmatta Betslack Aqua.

Efter betsning, lackning och en del torktid så skruvade jag slutligen ihop underredena med bordsskivan. Detta gjorde jag med hjälp utav skruv och 3st vinkeljärn per underrede. HUR BRA blev inte slutresultatet?

Jag är så otroligt nöjd med hur resultatet blev.. I'm in love!!! Hela kalaset slutade på omkring 750 kr. Så istället för att jag skulle lagt minst 7000!!kr på ett helt nytt matbord har vi nu fått ett charmigt, egendesignat matbord för en 1/10 av priset. NÖJD NÖJD NÖJD! Nu är mitt nästa mission att lyckas hitta 4 st nya stolar matchande till vårt nya bord. Hoppas ni gillart!

VI HÖRES!!!

Gillar

Kommentarer

Toril
Toril,
Helt galet snyggt!!!
nouw.com/toril
Inredningsfix
Inredningsfix,

Men åh, tusen tack Toril! kram


nouw.com/inredningsfix
Sandra
,

Hur gjorde du när du skruvade fast benen till skivan?

Inredningsfix
Inredningsfix,

Halloj!
Fel av mig som glömde nämna hur jag gjort, det är tillrättat nu, tack!!! Jag använde mig utav vinkeljärn och skruv.

nouw.com/inredningsfix
msahakangas
msahakangas,

Men wow vad duktig du är! Önskar jag också kunde se potentialen i gamla fynd!


nouw.com/msahakangas
Inredningsfix
Inredningsfix,

Men åh vad glad jag blir! tack snälla fina du!

nouw.com/inredningsfix
ronjaskyllkvist
ronjaskyllkvist,
Erika,

Du är ju grym! Började följa dig på insta för ett tag sedan och du är en sån inspiration!

erika-tunroth.boneo.se
ArtbyKron,

så otroligt fint! Hittade ditt konto igår och jag har knarkat ditt konto sen dess haha

Majvor
,

Hoppas allt är bra nu i dessa Corona tider <3

Här kommer några supertips från mig <3

Min favorit:

Även:

Jag handlar genom denna sidan för att få pengar tillbaka:

https://invite.bestsecret.se/VZS-8D3-K3M?c=se&utm_campaign=copylink_invitation&utm_medium=copylink&utm_source=invitation&utm_content=registration

Sigyn
Sigyn,

Men shit!! Helt amazing! Bra jobbat. Nu blir man ju otroligt pepp på att göra DIYs 👏🏻🤩

nouw.com/sigyn
IP: 208.110.69.106

Instagram