Min kompis berätta om min könssjukdom till min familj

​Ytterligare ett inlägg om hur skitet har påverkat mig. Jag berättade ju såklart för min bästavän att jag förmodligen blivit smittad med kondolym ( då killen jag haft lite roligt med) hade kondolym för några år sen och enligt vissa källor smittar kondolym alltid oavsett vårtor eller inte, För det finns alltid i kroppen precis som herpes. HON går och berättar det för min bror. Denna sjukdom är man inte ens skyldig att berätta till någon om. 80% bär på viruset och inte många får utslag eller ens vet om att dom blivit smittade. Som jag nu, jag har ju inga symptom eller utslag. Jag vet inte ens säkert med 100% att jag har det, men chansen är ju stor så vanlig som den är. 

Jag känner mig väldigt ledsen över att hon berättade om det för min bror. Det var inte hennes sak att göra faktiskt. Även om hon bara ville hjälpa. Men liksom man kan fråga innan om det är okej. Ellerhur? Nu är min familj jätteförsiktiga omkring mig och äcklas av att använda min toalett? JAG HAR INTE ENS SYMPTOM ÄN: VAFAN DOM BEHANDLAR MIG SOM HIV SMITTAD....Jag har inte ens fått utslag? Jag har inte fått konstaterat att jag har det.

Om jag får barn en dag kommer jag lära dom att hålla sånt för sig själva då ingen behöver veta om det inte lyder inom smittskyddslagen. Totalt onödigt. Eller så skulle jag säga till dom att en person som behandlar dig mindre bra för en sån vanlig virussjukdom är inte ens värd din tid. Så stört. Jag är rädd för magsjuka pga kräkfobi, mår alltid psykiskt dåligt kring personer som spyr och är det okända personer så försöker jag hålla det inom mig men man kanske inte lyckas ibland. Men med personer jag älskar så skulle jag t.om riskera att bli smittad för att hålla deras hand när dom spyr. 

Visst det är inte samma , magsjuka lever inte kvar i kroppen för alltid. Men detta virus är så pass vanligt, majoriteten får inte ens utslag och jag har inte ens utslag än. Plus hur ska jag lyckas smitta dom genom vanlig kontakt? Det är ju förfan en könssjukdom. orkar inte med livet mer.HJÄLP

Gillar

Kommentarer

inourthoughts
inourthoughts,

juste ska lägga till för alla som är intresserade att veta. Jag har hållit deras hand genom sånna tider, alltid när jag blir drabbad av det så visar dom hur äcklade dom är, håller sig på långt avstånd och blir sura för att jag hämtat hem det. STÖRT va?

nouw.com/inourthoughts
Blablablanla
,
tänker lite som så ang. kräket och andras känslor; ofta om man har dålig självkänsla ”hittar man på” hur mkt andra ser ner på en, jag har den ovanan att exakt allt någon säger till mig låter som kritik och nedklankande, vilket inte direkt hjälper den dåliga självkänslan heller... ang K-sjukdom; mja, jag personligen är livrädd för att få herpes, trots att jag vet att många bär på det (kanske jag med utan utslag?) och tycker faktiskt det är jätteäckligt med virusutbrott som syns, däremot inte sagt att jag inte tycker om mina vänner/familj om de går runt med blåsor? försök se det som det är, det är inte dig dom äcklas utav utan din (eventuella) sjukdom. och så lite härliga moralkakor på slutet : för mig (obs personligen) så hjälpte det inte min ångest o dåliga självkänsla och depression att ligga runt. mådde bra för stunden men skapade bara mer ångest, självhat och depression. fortfarande idag, många många år senare kan den gamla livsstilen göra sig påmind (ung party singel etc) och kan må dåligt hur jag betett mig, hur jag låtit min kropp bara användas eller hur jag använt den. så pass djupa sår kan det sätta i en. förutom att det är viktigt att söka läkarhjälp för depression så ska jag ge dig det råd som hjälpte mig; sök Jesus.
inourthoughts
inourthoughts,

Tack för svar och för att du la ner tid! tusen tack. Jag har iofs rätt kass självkänsla och känner igen mig i att ta mycket som kritik. Jag har även varit själv väldigt rädd för munherpes och förstår också att man inte vill ha en virussjukdom överhuvudtaget. Men samtidigt hade inte den där killen sagt till mig att han haft det för flera år sen, skulle jag aldrig ens tänka på att jag kanske har det? Har inga utslag och inga läkare har konstaterat att jag har det. och att dom äcklas av min toalett när det inte ens konstanterat att jag har det känns lite väl att ta i. Och som du säger,man ska ju inte visa hur äcklad man är av sin familj. Känner även i igen mig i att ligga runt, dock har jag inte direkt legat mycket runt men varit oförsiktig kanske och alltid velat dejta någon! Därav försöker jag hitta något nytt i mitt liv. Blivit så trött på dethär, och har ju inte fått något bra av det förrutom sjukdom och ångest. USH.

nouw.com/inourthoughts
christinesstories
christinesstories,
Det allra bästa vore ju att använda kondom. Då slipper du sådant från början 😉 Nej men helt ärligt så tycker jag att det är skrämmande hur dåliga svenskar är på att använda kondom. Lever alla i en naiv bubbla med tron att inget ont kan komma åt dem? Sedan skulle jag nog fundera över om den där bästa vännen verkligen är en bra vän som inte kan hålla något du sagt i förtroende för sig själv. Trist men folk som dömer utan någon kunskap eller vetskap i ämnet heller.
nouw.com/christinesstories
inourthoughts
inourthoughts,
ja ellerhur! håller faktiskt med. har dock använt kondom med alla förrutom två. så om jag fått klamydia och nu kanske kondolym av dom. har jag ändå haft otur. men tydligen smittar kondolym trots kondom.
nouw.com/inourthoughts
inourthoughts
inourthoughts,
tack för svar förresten! och ja jag var naiv när jag gick med på oskyddat sex 🌹
nouw.com/inourthoughts