Mål för att orka leva

Jag kan inte vara ensam om att ha funderat på vad meningen med livet är. Det är svårt att se när allting bara verkar gå åt fel håll hela tiden. När livet ger än mindre anledningar till att vilja leva så är det svårt att se vad som finns av det positiva. Sanningen är att det finns oändligt många möjligheter som livet ger. Vi kan i princip nästan vända allt dåligt till något bra. Krävs en hel del träning, men man kan tillslut lyckas att bara se allting positivt och att hitta något bra i de mesta. Det kanske var en läxa för livet? Något som ändrade vårat perspektiv? misstag vi kan lära ut till andra? något vi kan tjäna på? Vi måste hitta mål för att orka leva. Ett större syfte med livet. Livet handlar inte bara om kärlek, relationer och sex. Det handlar inte bara om allt det ytliga som vi ser i dagens samhälle. Vi kan hitta något nytt.

Gillar

Kommentarer

christinesstories
christinesstories,


Bra skrivet. Du har rätt i mycket men däremot så behöver vi också vara mer nöjda med de mest grundläggande behoven. De flesta svenskar är förbannat bortskämda med att inte behöva bekymra sig om de där behoven som miljontals människor i världen inte har möjlighet att fylla. Som att äta sig mätta, ha ett drägligt boende, kärlek, fysisk hälsa, möjlighet att gå i skolan, sysselsättning m.m. Det är därför som psykisk ohälsa är så utbrett här i västvärlden - vi har tid och möjlighet att känna efter. Så ibland kan tacksamhet över att bara finnas till, ha minst tre mål mat om dagen och tak över huvudet vara nog. Det borde i alla fall vara det. Bara det att vi har allt det redan + en massa mer som vi egentligen inte behöver och som inte skänker någon djup lycka, och därför letar efter "en högre mening" med livet 😊 När jag bodde i Sydafrika så stötte jag på så många människor som verkligen inte hade någonting (det finns inte någon riktig fattigdom i Sverige enligt min mening - vi har ett skyddsnät för alla), men ändå fanns en hoppfullhet och glädje på något vis. Det var inspirerande att se och gav perspektiv.

nouw.com/christinesstories
inourthoughts
inourthoughts,
spännande är det iallafall:)
nouw.com/inourthoughts
inourthoughts
inourthoughts,

Så sant så sant, oftast är de så att människor som har mindre av någon anledning är gladare, jag tror at vi har så mycket att vi blir bittra för det finns inget kvar som ger än direkt kick längre, som när man gick över från en nokia till smart telefoner t.ex. Men främst i mitt inlägg syftade jag ur mitt perspektiv då mitt liv kretsat väldigt mycket kring vänner, sex och killar. Även bland mina vänner. det är i princip allt man pratar om. Vilket jag tycker är rätt sjukt ändå, de finns viktigare saker i livet. Men självklart är det ett mänskligt behov också och lika viktigt som mat och vatten.

nouw.com/inourthoughts