How did I do with my bucket list?

Vaikea uskoa, että kesä on tosiaan ohi; siinä missä Suomessa fiilistellään jo täysillä ruskaa ja kaivetaan kevyttoppatakkeja esiin, täällä Granadassa lämpöä vielä riittää. Pikkuhiljaa olen jo kuitenkin alkanut siirtyä pitkiin lahkeisiin, kun ehdin niiden käyttämiseen tottua Suomessa vieraillessani - vain huomatakseni, että täällä ne farkut tosiaan ovat vielä liikaa! Noh, eiköhän totuus iske vasten kasvoja ensi viikolla (!!), kun muutto Englantiin koittaa.

Joka tapauksessa, täälläkin ovat koulut jo alkaneet ja lomat loppuneet - ja sehän on yleensä kesän loppumisen ja syksyn alun merkki. Itse en osaa vielä kunnolla asennoitua syksyyn, kun mitään uutta ei varsinaisesti ole alkanut. Ajattelin kuitenkin käydä tännekin postaamani kesän bucket listin läpi ja siinä samalla kääriä kesän pakettiin. Kiitos kesä, olit ihana!

Ui uima-altaassa ja meressä Espanjassa, ja joessa tai järvessä Suomessa. Myös mereen saa mennä Suomessakin.

Hyppää uima-altaaseen vaatteet päällä patikoinnin jälkeen.

Täällä Espanjassa kyllä tuli uitua! Kesä- ja heinäkuussa uin uima-altaassa melkein joka päivä - joskaan en vaatteet päällä, ja kävin myös rannalla, sekä Välimeren että Atlantin. Harmi että Atlantissa oli tuolloin vähän turhan viileää vettä! Elokuussa, Suomesta palattuani, kävimme myös A:n perheen kanssa kunnon rantalomalla, ja aalloista tuli nautittua ihan kunnolla. Suomessa puolestaan ei rantakelejä näkynyt ollenkaan, haha.

Grillaa vartaita, joissa on vihanneksia, herkkusieniä ja hyvää lihaa. Grillaa myös maissia ja pekoni-juusto-herkkusieniä.

Viimeistään Suomessa syö halloumia ja grillijuustoa vatsan täydeltä, koska täältä niitä ei löydä mistään!!

Oh yes! Olemme grillanneet useaan kertaan, ja esittelin suomalaisten suosikkiherkn eli pekoni-juusto-herkkusienet espanjalaiselle perheelleni, ja ne olivat suuri menestys! Yllättäen löysimme myös jonkinmoista grillijuustoa, mutta kyllä parhaimmat halloumit grillattiin silti Suomessa.

Juo vähemmän kokista ja enemmän viiniä (myös tinto de verano käy).

Nooh... Kyllä kokis on edelleen se ykkönen! Rose-viiniä olen juonut pari kertaa ulkona syödessämme, mutta näin pidemmät viini-tauon jälkeen yksikin lasillinen saa olon kovin kuplivaksi. Pitäydyn siis toistaiseksi holittomissa juomissa!

Käy Nerjan vesiputouksilla.

Tämä kohta jäi valitettavasti toteuttamatta. Kävimme kyllä Nerjalla useamman kerran ja se oli myös rantalomakohteemme, mutta vesiputouksille asti emme ehtineet. Sen sijaan vuokrasimme polkuveneen, mikä oli kyllä sekin ikimuistoinen kokemus!

Rusketu, käyttäen kuitenkin tunnollisesti aurinkorasvaa eli palaa ei saa!

Vaikkei kuvistani ehkä uskoisi, tämä quiri sai yllättävän hyvin väriä pintaan. Edelleenkin rusketusrajat näkyvät, ja olin kyllä tyytyväinen omaan päivettymiseen. Harvemmin otin kotona aurinkoa, vaan säästin ne kerrat suosiolla rantapäiville. Oli kuitenkin ilo huomata, miten hyvin sain väriä myös ihan vain ulkona olemalla. Espanjan aurinko on selkeästi paljon voimaakkaampi, ja pidinkin hyvää huolta aurinkorasvan tunnollisesta käytöstä.

Käy piknikillä.

Valitettavasti en käynyt! Tämä on ehkä enemmän Suomen kesään sopiva juttu, mutta siellä käydessäni ei oikein piknik-kelejä ollut. Ehkä olisi aika käydä syyspiknikillä kera vilttien ja kuuman kaakaon?

Ota päiväunet rannalla aurinkovarjon alla.

Useammatkin siestat tuli vietettyä rannalla. Aaltojen ääneen on todella rentouttavaa nukahtaa!

Valmistu! Jee!

Ylpeänä voin kertoa, että olin meidän vuosikurssimme ensimmäinen valmistunut! Heinäkuun alussa palautin lopputyöni ja kuun puolen välin jälkeen pidin loppuesitelmän, jonka jälkeen sain tietää saaneeni arvosanaksi täyden kympin sekä lisäksi kunniamaininnan (Matricula de Honor), joita näin pienessä ryhmässä myönnetään vain yhdelle opiskelijalle. Paljon paremmin ei olisi siis voinut mennä! Heti seuraavalla viikolla, kun arvosana viimein kirjattiin järjestelmään, kävin hoitamassa vaadittavat paperihommat ja valmistuin virallisesti.

Hae töitä töitä töitä.

Työn haku on tosiaan alkanut, mutta vaikka lupaavia paikkoja on runsaasti tarjolla, ei vielä ole kuulunut mitään sen kummempaa. En kuitenkaan ole lannistunut, vaan jatkan yrittämistä! Uskon vaikeuksien myös helpottavat, kunhan pääsen paikan päälle ja voin myös vihdoin hakea omaa National Insurance Numberia.

Pidä keväällä ostetut kasvit hengissä.

Planta ja plantita ovat periaatteessa A:n vastuulla, mutta oman osuuteni hoidan aina muisuttamalla häntä kasvien kastelusta. Pian on aika siirtää vastuu A:n pikkusiskolle, ja uskon kasvien siirtyvän hyviin käsiin.

Testaa uutta reseptiä, mutta jos ei onnistu, kokkaa lihapullia tai nachopelti.

Leivo kesäinen kakku (tai muu jälkiruoka).

Totta puhuen kokkailut ja leipomiset ovat jääneet hyvin vähälle koko vuonna, eikä mitään uutta tullut tänäkään kesänä kokeiltua. Sen sijaan bravuureitani lihapullia ja nachopeltiä olen - yleisön pyynnöstä - tehnyt useamman kerran. Varsinkin nachopellistä on tullut perheen uusi suosikki! Meidän versioon tulee nachoja, jauhelihaa, salsaa, juustodippiä ja juustoraastetta, sipulia, tomaattia, paprikaa, jalapenoja ja avokadoa.

Habla más español!

Olen itseni pahin kriitikko uutta kieltä opetellessani, ja myönnetään, voisin puhua enemmänkin espanjaa. Tänä kesänä olen kuitenkin yrittänyt petrata, ja varsinkin A:n sukulaisten kanssa olen pakottanut itseni pois omalta mukavuusalueelta. Hiljaa hyvää tulee!

Käy läpi vaatekaappi turhista vaatteista (huom! myös sukat)

Tämä on vielä kesken, mutta olen huomannut, että käytössäni pyörivät oikeastaan vain samat vaatteet. On siis aika käydä vaatekaappia läpi ihan rankalla kädellä ennen Englantiin muuttoa!

Älä jumitu sohvalle, vaan käy ulkona, lenkillä, yksillä.

Olen saanut hyvin petrattua omaa spontaaniutta ja lähdettyä pois kotoa, mutta todettava on, että viihdyn kotona hyvin ja paljon paremmin kuin ulkona ihmisvilinässä, vaikka sitä joskus kaipaankin. Myönnän kuitenkin, että voisin lenkkeillä useamminkin, sillä ulkoilmassa saa samalla tavalla olla omien ajatustensa kanssa!

Mökkireissu tyttöjen kanssa. Saa humaltua.

Pyjamabileet (who's in??) tai vähintääkin yökyläilyä

Voisiko nämä molemmat laskea yhteen, sillä tyttöjen kanssa meillä oli ihanin mökkireissu miesmuistiin? Olin odottanut reissua Syötteelle kevättalvesta asti, mutta yllätyin silti positiivisesti siitä, miten paljon ystäviään voikin rakastaa. Huipputyttöjä! Kävin myös yökylässä Millan luona, ja siskoni Lauran kanssa nukuimme vierekkäin joka yö. Pyjamahengailua kerrakseen!

Nauti karuista vuoristomaisemista Espanjassa ja kultaisista pelloista ja vihreästä nurmesta Suomessa.

Täällä Espanjassa olen joka kerta yhtä ihmeissäni näiden vuoristomaisemien kauneudesta, ja esimerkiksi aina keskustasta tullessamme ihailen auton ikkunasta taaksejääviä kaupungin valoja. Suomessa puolestaan hengitin sisään maalaisilmaa ihan kunnolla. Ilmassa oli jo paljon syksyä jo silloin elokuussa, ja aina ulkoillessa nautin raikkaasta ilmasta.

Käy isovanhempien luona Suomessa ollessa.

Ehdin onneksi isovanhempieni luo kahdesti, ja toisen mummoni luo myös kerran. Tuliaisiksi sain upouudet villasukat minulle ja A:lle, ja saatesanojen mukaan pysymme nyt lämpiminiä Englannin kosteassa talvessa.

Käytä hotelli- ja spa-lahjakortit eli rentoudu!

Kyllä! Teimme A:n kanssa parin yön reissun El Rompidoon Huelvaan ihan Portugalin rajalle, ja loma oli mitä onnistunein. Rentouduimme kunnolla ja saimme olla kahdestaan ja nauttia toistemme seurasta, ja tylsää hetkeä ei kyllä tullut. Hyödynsimme kaikki edut, aina ilmaisista katujuna- ja laivamatkoista kylpylään ja aamupalabuffetiin. Myös itse kylä oli hyvin sympaattinen! Näin syyskuun alussa puolestaan käytimme kylpylälahjakortin täällä Granadassa kun juhlimme vuosipäiväämme. Tämmöiset elämyslahjat ovat kyllä parhaita!

Pidä allasbileet!

Kun grillasimme kesän alussa ensimmäistä kertaa Nívarissa, pistimme A:n kanssa kesälistan soimaan, korkkasimme kylmät juomat ja nautimme ruuasta, auringosta ja tietenkin viilentävästä altaasta. Myönnettäköön, että aluksi ajattelin allasbileiden toteutuvan hieman isommassa mittakaavassa, mutta toisaalta, ainakaan seurassa ei ollut mitään valittamista.

Tee killer-soittolista ja muista kuunnella sekä Espanjan että Suomen parhaat kesähitit.

Noh, omaa soittolistaa on ainakin tullut kuunneltua, ja sieltä löytyvät omat suosikit menneiltä kesiltä. Sen sijaan kaikki tuoreimmat hitit eivät ole ihan iskeneet, vaikka Suomessa tulikin kuunneltua paljon radiota. Onneksi omissa kuulokkeissa saa soida ihan mikä musiikki vain, ja autossakin minun ja A:n lista saa hyväksynnän A:n pikkusiskolta.

Älä katso liikaa Netflixiä, vaikka monesta sarjasta tuleekin uusia kausia (mm. Big Little Lies, Black Mirror, Stranger Things, OITNB)

Tässä olen onneksi petrannut, sillä Suomessa keskityin enemmän lukemiseen ja elokuviin kuin tv-sarjoihin. Valitettavasti jäin A:sta jälkeen monessa sarjassa, ja nyt minulla ei ole aikaa katsoa niitä yksin! Esimerkiksi Casa de Papel (suomeksi Rahapaja) on vielä listalla, mutta Espanjassa ollessa Netflix ei tarjoa siihen englanninkielisiä teksityksiä. Ainakin katsottavaa riittää syksyn pimeneviin iltoihin!

Vietä i-h-a-n-a kesä Espanjassa ja h-u-i-k-e-a kuukausi Suomessa!

Sen tein!

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229