Header

PÅ REISEFOT

Patriarken er alltid på hugget etter nye utfordringer (NOT) og nå prøver jeg å oppmuntre han til å knipse litt mere bilder, artig hvis jeg kunne fått meg en egen blogg fotograf, noe jeg er ekstremt optimistisk til å få med han på laget som.

Vi er veldig glad i å reise ,og sist vi var i New York reiste vi sammen med våre nærmeste omgangsvenner. En super fin tur som jeg er så glad for at vi fikk til . Vi bodde i Soho , noe jeg synes er helt perfekt i NY.

Problemene til Patriarken startet allerede ved innsjekk hvor jeg bare hadde lastet ned ting elektronisk for han. Når dette ikke gikk knirkefritt sa han høyt og tydelig ifra så alle i avganshallen fikk det med seg at nå kunne jeg bare overta Iphoneen hans, for heretter kom han kun til å bruke kulepenn. Patriarken har veldig mange gode sider, men å kalle han teknisk vil være å dra strikken litt langt.

Ting løste seg, og etter at han hadde fått spydd litt eder og galle over både Apple og elektronisk innsjekk var vi igjen optimistiske og satte snuten mot NY . På flyet over opprettet JB ett delingsalbum i Iphoto hvor vi alle skulle legge til alle bildene vi tok, koselige minner å ha med seg videre . Det kom så mye fine bilder fra tre av oss hver dag ,men Patriarken var vel ikke akkurat den helt store bidragsyterern. Jeg nevnte vel litt på de siste dagene at han kunne godt ta litt bilder han også , og det skal Patriarken ha , han gjør som kjerringa hans sier .

Nest siste dagen prøvde han seg tydeligvis først på å få ett blinkskudd på Times Square . Ser ut som han er på tur til å forevige noe på det første bildet, men dette ble han nok ikke så fornøyd med, for det nådde aldri delings albumet.Men så dere siste dagen satt det tydeligvis, vi bodde som sagt på Nomo Soho hvor vi hadde konge utsikt over Brooklyn Bridge og div andre godsaker. Vel tilbake på hotellrommet den kvelden bestemte Patriarken seg for at dette minnet ville han forevige. Som sagt så gjort . Ja hva skal vi si?? Jeg er jo en støttende kone selvfølgelig og når Patriarken endelig har fått til ett bilde han er fornøyd med så prøver vi å oppmuntre til at han kan komme til å ta flere.

Så her dere , her er det ene bilde han tok i New York . Jeg har kalt det "Brooklyn Bridge by night " (tolket igjennom ett litt møkkete hotell vindu)  En flott gjengivelse av hva New York har å by på . Vurderer å forstørre det opp på lerret å ha det i stua .


Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

FAMILE

Noen ganger kan man lure på om det ikke er bare tilfeldigheter som gjør at vi møter de menneskene vi møter på vår vei. Sånn som når jeg møtte Patriarken.

Da hadde han begynt å bli syk og gikk derfor sykmeldt ( Dette er nå 30 år siden, så den gangen var Patriarken ung og lovende ) Han er over gjenommsnittet inntressert i biler, og faren min har i alle år drevet bilrekvisita forretning. Dette gjorde at han var mye innom butikken til faren min, ett sted jeg også pleide å stikke innom etter skolen . Det ble til slutt en vane at Patriarken satt i en av recaro stolene og blomstret akkurat på det tidspunktet jeg kom innom .Jeg syns jo han var dritkjekk med macgyver nakke, poco loco boblejakke 501 jeans og pusete mohair genser. Det ene førte til det andre , og det gjør nå at vi fremdeles sitter her sammen 30 år etter.

Arne måtte pga sykdommen han fikk fjerne begge nyrene sine. Det gjorde at han måtte begynne i dialyse , ha masse blodoverføringer og lete etter donor. Han hadde allerede hatt noen blodoverføringer når jeg traff han , og dette skulle det vise seg at han trengte jevnlig .

Faren min var på dette punktet blodgiver, og vi visste at han hadde en blodtype som var match med en som trengte jevnlige blodoverføringer så han ble innkalt når denne pasienten trengte det. Etter at han for tredje gang ble innkalt akkurat når Arne skulle ha en ny overføring syntes vi det var litt for tilfeldig , så faren min spurte på blodbanken om han kunne få vite hvem som skulle få blodet hans. Det kunne han ikke, men de kunne si så mye som at det var en ung mann som gikk og ventet på en ny nyre.

Altså, hva er oddsa ? Vi gravde jo enda mere, og når vi fikk bekreftet at det var Arne som hadde fått blodet til faren min siden før vi traff hverandre , ja da var faren min 100 % sikker på at han ville sjekke ut om han kunne være match med nyret også . Det var full klaff, og ett halvt år etter at vi giftet oss ble de operert på Rikshospitalet.

Det nyret hadde Arne i 18 år . 16 av de åra fungerte nyret helt perfekt og vi levde helt normalt. Av alle gaver man kan få her i livet må dette være den aller største. Mens Patriarken hadde nyret til faren min fikk vi også to helt perfekte barn, noe som aldri var en selvfølge for oss. Faren min er selvfølgelig still going strong og han og Arne har ett veldig spesielt forhold.

WHAT IS MEANT TO BE ALWAYS FINDS A WAY <3Likes

Comments

FAMILE

Yngstemann i huset er russ i år og vi har akkurat fått 30 russ ut av huset etter vorspiel og pølsefest. For en fin gjeng , og så utrolig koselig å ha de i hus. Jeg er riktignok blitt døv, men hva skal man med så altfor god hørsel da? Mulig ett par av naboene har ett snev av øresus og, men de er rause nok til å tolerere det heldigvis.

Celine ( som er yngstemann ) er med på russebuss, og det er jo mange meninger rundt det temaet , og jeg kjøper forsåvidt mange av argumentene til begge sider, men når det er sagt må jeg si jeg er imponert over de. 27 jenter og 1 gutt som igjennom 3 år har jobbet og stått på, fulgt budsjetter, løst konflikter og styrt det her som rett og slett er som en liten bedrift med stø og stødig hånd. En annen ting som er deilig nå er at de har en voksen fornuftig mann som kjører bussen . Jeg tipper de får "the time of their lifes" og at de kommer til å passe godt på hverandre . En fin gjeng jeg unner en helmax måned . LEMONADE jeg digger dere <3


Likes

Comments

HÅR

Da er de slappe dagene over og vi går igang på jobb igjen. Heldig er den som elsker jobben sin og synes det er helt greit å gå igang igjen med hverdagen . Nå er det omtrent en måned igjen til jeg og eldstemann skal stikke av på en liten ferietur sammen med shopping, spa, vin og fine opplevelser. Men først noen uker med jobb.Eldste datteren i huset er også frisør og i påsken forbarmet hun seg over håret mitt så nå er det kortere lengder å gå mot sommeren med .


Likes

Comments

FAMILE

I dag har det årlige påskerennet i familien gått av staben. Det ligger lange tradisjoner , mye strategi og juksing i forkant av denne dagen. Jeg er oppvokst i ett hjem hvor vi er oppfordret til å dra seieren i land for enhver pris. Moren min bruker alle triksene i boka for å spille ut konkurrentene. Vi snakker juksing , bestikkelser, smøring og alle ufine triks i boka ( Hu er egentlig veldig snill på bånn, det er bare litt langt ned noen ganger) .

I år besto postene av quiz, curling, skyting på blink , velting av flasker , gruppe selfies og hukommelsestester. Vi ble alle oppfordret til å kle oss ut , noe som var ekstremt lett for meg. Kledde meg ut som ei som liker å være ute i snøen, siden det er ganske langt fra hu jeg vanligvis er.

Faren min stakkar skjønte jeg allerede for flere dager siden at kom til å slite. Skal det være en hyggelig sammenkomst i familien eller noen skal by litt på seg sjæl, ja da byr mutter´n på fatter´n . Det er snart ikke ett kostyme han ikke har vært tvunget inn i , og han smiler og er glad og gjør som mutter´n sier. Hu har oppdratt han godt , det skal hu ha !

Seieren er ekstremt viktig å dra i land, og hvem vant pokalen i år . Jupp det var denne gjengen.


Også var det han der faren min da som er en svinaktig kjekk kar og en jovial fyr og som gjør som han får beskjed om av kjærringa si. Love you Mutter´n <3

Stort engasjement og mye kamplyst på store og små med både to og fire bein.

En fantastisk dag med en gjeng jeg setter stor pris på . Jeg vet mutter´n har begynt å planlegge neste års juksing allerede :)

Likes

Comments

FAMILE

Vi hadde den fineste dagen i går. Julian hadde lagt opp quiz og påske rebus med innlagte champis pauser til hele familien. Vi var i badedammen , i hoppbakken og innom både familie og venner på forskjellige poster. Alle vant påskeegg så vi slapp heldigvis ikke opp for godteri i dag heller. Jeg blir helt rørt av all jobben Julian må ha lagt ned for å få til det her.Vel hjemme igjen hadde vi invitert gjester på hvitløksgratinerte reker , indrefilet og creme brulee. Kikket igjennom bildene fra i dag nå, og ser at hu teletubbien på venstre flanke har forsynt seg såpass av påskeegget at hu kanskje skulle vurdert å konvertert til ei litta trenings og kostholdsblogg etter påske

Nå nærmer det seg avreise på gjestene i huset, så nå kommer det til å bli stille og rart her igjen. Heldigvis ikke lenge til mai og litt ekstra fridager igjen .

Likes

Comments

FAMILE

Denne historien vet jeg flere av dere har fått med dere før, men siden flere av dere har spurt om jeg vær så snill kan legge den ut så gjør jeg selvfølgelig som dere sier . Hold på hatten , her kommer den . Grøss og gru

"I fare for å virke ondskapsfull, uansvarlig , på grensen til å henge ut patriarken og å ha en meget spesiell form for humor føler jeg tiden nå er moden for å stå frem med denne historien. Historien utspant seg i januar i Spania. Ferie idyllen sto i høysetet og jeg hadde på forhånd tenkt at dette er tiden for både ansikt og hårmasker. Jeg er flink til å ta sånne ting regelmessig, men patriarken har en lunken holdning til å gidde å sette av tid til sånne ting. Med en knusktørr hodebunnen hadde jeg alikevel tatt med en liten tube jeg hadde fått på en messe med noe som visstnok skulle være ett vidunder middel mot hodebunns problemer. Nå vil jeg presisere at dette ikke er ett merke jeg jobber med , men å prøve ut nye ting på markedet fra div leverandører er alltid spennende. Tilbake til denne kvelden i januar, jeg hadde smurt inn håret godt med en kur fra Morrocan oil, og beordret patriarken motvillig inn på badet for å smøre inn sin kur fra ett forholdsvis ukjent merke . Forskjellen på kurene var at jeg skulle sove med min, mens patriarken sin skulle skylles ut etter 10 min.

Jeg hoppet i seng og sovnet som jeg pleier etter 3,7 sekund mens en cognac marinert Herr Sagmoen tuslet ut i stuen og skulle se på tv til kuren skulle skylles. 6.5 time etterpå våkner han på sofaen med en hodebunnen som kjennes ut som ett islandsk vulkan utbrudd . Han hopper i dusjen og prøver og minimere skadene , noe som selvfølgelig er for sent. Patriarken hadde grytidlig starttid på golfbanen denne morgenen og dytter bare borti meg og sier at den kuren der bør nok ingen sitte mer enn ti minutter med, og sier lettere oppgitt at det lugger helt nedi rumpesprekken når han blunker.

Jeg er fremdeles trøtt og i tåkeland og får bare halvveis med meg at han har sovnet fra alt som heter utskylling kvelden før . Han tar på caps for å beskytte hodebunnen mot solen men kommer inn igjen ett par timer etterpå, og jeg kødder ikke , øra hans står som to speil ut på hver sin side av capsen. Jeg kunne helt fint se mitt lattermilde tryne smile tilbake til meg fra ørene hans

.Det er da min litt spesielle form for humor kommer til syne. Jeg klarer ikke å slutte å le, og Arne stakkar som kjennes ut som han har tatt på seg en fire nummer for trang badehette, klarer som han selv sier ikke helt å dele min meget spesielle form for humor . For å gjøre en lang historie kort så går det 5 dager , også flasser han av flak store som brødskiver i hele hodebunnen . Han rett og slett skifter ham. Det skal være med til historien at han har ikke hatt antydning til tørr hodebunn etter dette, men gud hjelpe meg , det tar 4 måneder, og han blir helt krusete i håret. Han ser ut som han har fått en dårlig permanent og forvandler seg til en krysning mellom Morgan i ullared og Dan Børge. Patriarken har nå funnet seg til rette med at ett helt kort hår må være grei a for han, og moralen må være, bruk kun produkter du kjenner, ikke cognac mariner deg før en hårkur, og hold deg våken på Spa.. "


.Hjelpes ........... Her blir det helt kort hår i all fremtid for å si det sånn . Ferdig snakka..... Vi koster på oss ett lite før og etter bilde

Likes

Comments

FAMILE

I morgen er det påskeaften allerede. Går det ikke an å stoppe tiden? Dagene flyr avgårde så altfor fort. Her nyter vi dagene fra morgen til kveld både to og firbeinte . Lange sene morgener hvor jeg tusler rundt med kaffen min en time eller to før resten av gjengen begynner å røre på seg. Da blir det lang god frokost med god mat, latter og gode samtaler rundt bordet. I går var vi på hyttetur med stort og smått i vennegjengen og på sånne dager kan man ikke være annet enn utrolig takknemlig for alle fine folk man omgir seg med. Heldigvis er det enda igjen ett par slappe morgener vi kan nyte før hverdagen går igang igjen.


Likes

Comments

PÅ REISEFOT

Altså, det er noe med menn og det å ikke skulle spørre etter hjelp. De skal liksom bare automatisk kunne noe, og det å spørre etter hjelp, nei det gjør de ikke før krisa er komplett. På den tidligere omtalte Nord-Norge turen vår for noen måneder siden tok patriarken rollen som reiseleder på fullt alvor og leste seg opp på hver lille utfordring vi kunne støte på . Dette skulle gå så glatt fikk jeg beskjed om at dette var ikke noe det blonde hodet mitt skulle bruke så mye som ett sekund å tenke på. Jara, skal vise deg kontroll jeg . Legger ved ett nytt lite innlegg fra Arne´s ferd mot Skrova .

"Etter en liten misforståelse på kaia i dag hvor Arne tydeligvis hadde utnevt seg selv til ferge ekspert etter 9 fergeturer de siste 3 dagene har vi nå landet midt i en episode av himmelblå . Dette er helt magisk . Vi møtte opp blide og fornøyd etter frokost på kaia i dag for å være ute i god tid til fergen som skulle gå klokken 14.00 Arne svingte verdensvant inn i køen for de som hadde forhåndsreservert men glemte å velge riktig ferge. Når fergen vi skulle være med smelte porten å kjørte litt før klokken 14.00 uten at vi var ombord begynte patriarken å flyge som ei tam harabikkje frem og tilbake på kaia for å finne en ansvarlig han kunne få forklart at de hadde begått en feil. I mangel på havnepoliti begynte han å løpe desperat fra bil til bil, men det er vel å overdrive å si at patriarken er språkmektig så dette ga litt begrenset hell. Gleden var stor da han fikk øye på ei campingvogn fra Hagens bil på Gjøvik , og joda de skulle ta ferga de , men ikke til samme sted som oss, det var noen filer lenger bort. Sagmoen manøvrerte Porscha elegant ut av køa og reiste sporenstreks på Jokeren for å kjøpe søtsaker. Jeg var redd stakkaren hadde fått føling !!! Opplada med store mengder nøtter og sukker kom vi med friskt mot inn på kaia for nye to timer med venting. Denne gangen i riktig kø......


Likes

Comments

HÅR

Hvor god er ikke følelsen når du vet det er mange fridager på gang, I dag har jeg fått vasket og ordnet salongen før jeg stengte dørene, da er det så deilig å begynne på jobb igjen neste tirsdag. nå blir det pizza, vin å påskekrim og yngstemann er i hus for påsken allerede. Jeg har det aldri bedre enn når hele gjengen er samlet under ett tak.

Liten strek i regningen at Arne ikke hadde topp prøver og må gå på kur en uke til , men da får vi skjemme han bort mens han ligger på sofaen og bare ta livet med ro. Jeg fikk til og med vasket produkt hyller på studio før jeg stengte i dag så nå skinner det overalt.


Likes

Comments

Instagram@grethesagmoen