Nå har jeg endelig kommet fram til Texas! Jeg har det veldig fint her! Det er riktignok orkan akkurat nå, så har ikke fått opplevd så veldig mye.

Før jeg kom hit var jeg i New York på soft landing camp med mange andre utvekslingselever! Det var utrolig gøy, og det var fint å bli kjent med folk som skal gå gjennom det samme. Vi var på sightseeing rundt om i New York med en veldig flink og engasjert guide, som ga oss mange tips til hva vi burde gjøre i fritiden. Vi dro opp på Top of the Rock og så utover byen, vi så Brooklyn bridge, SoHo og Times Square. Siste dagen var vi i Central Park og hadde piknik, og vi dro på et outletsenter for å shoppe! Alt i alt var det en veldig grei start på året!

Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å oppdatere noe særlig på denne bloggen, fordi jeg har blitt studentreporter hos Explorius. Der skal jeg legge ut et innleggg en gang i måneden, på nettsidene deres, http://explorius.no <3

snakkes!

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei!

For noen uker siden kom jeg tilbake etter å ha vært i Oslo for å skaffe visum på den amerikanske ambassaden.

Jeg hadde meldt meg på en gruppetime med explorius, og møtte flere på ambassaden. Der sto vi i kø i en og en halv time før vi fikk komme inn, men det gikk heldigvis ganske fort siden jeg hadde noen å prate med!

Vi måtte ha med veldig mange dokumenter, som jeg brukte lang tid på å skaffe på forhånd. Det var avgifter som måtte betales, og vi måtte også opprette brukere på nettsider, og utfylle alle mulige slags undersøkelser om hva vi skulle i USA.

Når det endelig ble min tur på ambassaden, måtte jeg først gå inn i et lite hus hvor det var en sikkerhetskontroll, som var ganske lik som de som er på flyplassen. Etter jeg var ferdig der, måtte jeg gå videre til en større bygning, hvor jeg leverte dokumenter og pass, og senere hadde et lite intervju. Egentlig gikk det ganske greit, og noen timer etter jeg møtte opp, var jeg ferdig.

Senere på dagen møttes mange av utvekslingsstudentene som skal reise med Explorius på Aker Brygge, for å spise på TGI Fridays. Det var veldig koselig, og det var nesten litt trist å dra igjen etterpå! Satser på å møte noen igjen, på soft landing camp i NYC eller kanskje til og med på tur til hawaii?

Nå går tida fortere og fortere, og det er bare rundt to og en halv måned til jeg drar! Det virker ganske rart å skulle dra fra så mange kjente hjemme, men jeg satser på at opplevelsene og det som venter meg i USA er verdt det! Det blir nok et år med mange nye inntrykk og opplevelser, og jeg tror det kommer til å være veldig lærerikt.

Vi snakkes!

Likes

Comments

Hei igjen!

I påska fikk jeg en telefon fra Explorius om at jeg har fått vertsfamilie! Dette hadde jeg ventet på siden november, så jeg ble veldig glad! Familien jeg skal bo hos bor i Texas, i en by like utenfor Houston som heter Atascocita. Den har ca 65000 innbyggere, og jeg er veldig fornøyd med å ha kommet til et litt stort sted, med mange muligheter!

Skolen jeg skal gå på heter Atascocita High School og har ca 4000 elever. Det blir en veldig stor kontrast for meg som går på en skole med ca 60 elever her hjemme! Tror nok også det blir vanskelig å komme inn på skolelagene i forskjellige sporter, men jeg skal likevel prøve!

Nærområdet der jeg skal bo er veldig fint, det er en Walmart et par minutter unna huset, og det er mange restauranter og kinoer ikke alt for langt unna. Det er også Dunkin' Donuts og Taco Bell ca et kvarter unna skolen, kommer nok til å bli brukt litt penger der ja!

Jeg vet ikke om jeg kommer til å få reist så mye rundt i USA i løpet av skoleåret, men vertsfamilien har sagt at det kanskje blir en tur til Georgia, og jeg regner med jeg får sett en del av Texas også.


Likes

Comments

Hei!

Jeg heter Ingvild og skal på utveksling til USA skoleåret 2017/2018! Etter å ha lest mange blogger, og tenkt lenge, valgte jeg å dra med organisasjonen Explorius, og har fått tildelt underorganisasjonen CETUSA. Foreløpig er jeg veldig fornøyd med valget, de svarer på spørsmål, og forbereder oss godt før utvekslingsåret.

Jeg har allerede vært gjennom en utrolig lang prosess med søknadskriving, skype-intervju, vaksiner og venting på vertsfamilie. Den startet i oktober, og jeg anbefaler virkelig alle som tenker å dra på utveksling, om å søke så tidlig som mulig! Det er veldig mye mer som må gjøres enn det man først kanskje tror.

Jeg kommer nok ikke til å skrive så mye på denne bloggen før jeg drar, men skal prøve å oppdatere en gang i blant. Nå er det bare ca fire måneder til jeg drar, og tiden kommer nok til å gå veldig fort!

Hvis du har noen spørsmål, kontakt meg gjerne på insywa@gmail.com, eller skriv i kommentarfeltet nedenfor!
Vi snakkes!

Likes

Comments