Zebra diagnosis


Har du hørt om Zebra Diagnosis?

Zebra diagnosis eller bare zebra er den uformelle betegnelsen på den eksotiske diagnosen i et tilfelle der en vanlig diagnose er langt mer sannsynlig. For eksempel å tenke "hjernesvulst!!" når man har vondt i hodet men bare har drukket for lite vann. Det skal ifølge wikipedia stamme fra et uttrykk sagt av Dr. Theodore Woodward ved University of Maryland School of Medicine på 1940-tallet: "when you hear hoof beats, think of horse not zebra" eller "når du hører hovslag, tenk hest og ikke zebra". Så uansett hvor mange fancy diagnoser man leser om som student, er det alltid lurt å utelukke de vanligste sykdommene før man går over på de mindre sannsynlige alternativene.


Harvard Medical School har laget en musikkvideo om dette, har dere sett denne? Så morsom!Men man må ikke glemme zebradiagnosene heller. Det er viktig å hele tiden ha dem i bakhodet, ikke overse noe, og ikke utelukke noe før man er sikker!

#medisinstudiet


Liker

Kommentarer

Linnhege
Linnhege,
Hehe. Morsom video. Kjenner meg godt i det Zebra greiene som pasient også. Fort gjort å tro det verste.. 😉nouw.com/linnhege
ingridnordli
ingridnordli,
Hehe ja, vi har alle vært der! 😊nouw.com/ingridnordli
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229