Tilbakeblikk Warszawa

I november var jeg i Warszawa med en herlig gjeng for å være med på FS2015 - ANSA Polen fagseminar! Det begynner jo å bli en stund siden nå, 11 uker for å være nøyaktig, men tiden går fort når man har det gøy. Så det må vel si at eksamenslesing er gøy..? Uansett, jeg tok mange bilder mens jeg var på tur, og her er noen av dem!

Vi var 6 stykker fra styret ANSA Latvia som dro til Warszawa helgen 30. oktober-1. november. Jeg er kjempeglad for at jeg hoppet i det og kom meg av gårde, det var et par ganger hvor jeg vurderte å bli hjemme og begrave hodet i en bok og hate livet. Men jeg kom vel til at i helgen skal man jo liksom ha fri uansett, og tenk bare hvor mye jeg hadde angret om jeg ble hjemme! Jeg tok like gjerne med meg litt lesestoff og gjorde en liten innsats i noen ledige minutter her og der, så samvittigheten var på plass, sammen med det gode humøret og fem andre som gledet seg til seminar-helg. ANSA Latvia hadde sin egen lille versjon av fagseminaret tidligere i oktober, nemlig Fagdag 2015, og vi gledet oss til et gjensyn med Ingvard Wilhelmsen som holdt foredrag hos oss også. Jeg gledet meg spesielt til å høre Mads Gilbert (Gaza-legen vet dere?) snakke om Palestinakonflikten. Vi hadde Erik Fosse (den andre Gaza-legen) hos oss på fagdagen i Riga for noen år siden og det var veldig bra, så forventningene var store.


Vi hoppet på et fly til Polen etter skolen på fredag. Det var en merkelig følelse å plutselig være i en annen storby, en by man skulle tro ikke var så forskjellig fra Riga men som viste seg å være helt ulik. Marthe og jeg var roomies for helgen, og vi tok oss en liten tur ut for å kjøpe kaffe og titte på byen før alt begynte.

Warszawa er en herlig by, mye større og mer moderne enn Riga. Riga kan visst ligne mer på Krakow. Det var fint å vandre mellom høye bygninger og trekke inn den deilige, forurensede luften. For det skal sies, jeg så skyen av smog ligge lavt over byen da vi fløy inn den ettermiddagen. Men bortsett fra det, herlig!Lørdag morgen startet fagseminaret med foredrag - her er høydepunktene etter min mening!
Torstein Lerhol som lever med spinal muskelatrofi, om hvordan leve et meningsfylt liv. (Les mer om han her)
Ingvard Wilhelmsen - psykiater og professor i hypokondri. Han hadde vi i Riga på vårt fagseminar også. For en mann! Jeg lo så tårene sprutet, ikke bare fordi det var så morsomt det han sa, men også fordi det var så jævlig sant. "Verden er et urettferdig sted" sa han. "Og det skal vi være glade for. Tenk om vi fikk som fortjent!".
Mads Gilbert. Hans snakket om menneskene som lever i Gaza og hvordan det var å dra ned dit som lege. Vi fikk studentrabatt på boka hans "En natt i Gaza", så den ble med meg hjem fra turen.


Bankettmiddag lørdag kveld med hattetema i kjent ANSA-stil.

Goodbye Warszawa

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229