Stepping up the game


Hei! Jeg har hatt noen spennende dager på sykehuset denne uka. Etter at jeg var ferdig med eksamen og den sykt lange tirsdagen, begynte jeg med nephrology. Det er det siste faget jeg skal ha før jeg får sommerferie! Tenk det, en måned fra nå ligger jeg på en solseng i Kar... Nei vent, jeg skal ikke på ferie. Jeg skal jobbe som vanlig. Bombe. Uansett, nephrology er en del av det store faget Internal medicine som vi skal ha eksamen i til sommeren. Nephro, gastro og endo i én eksamen, trøste og bære. Gleder meg allerede...

Og om noen lurer på hvorfor jeg skriver navn på fag på engelsk hele tiden så er det fordi det er sånn vi gjør det her nede. Når man studerer på engelsk blir man en smule miljøskadet! For de som ikke er så dypt inne i de medisinske begrepene så handler nephrology om sykdommer i nyrne. Det handler om hvordan du kan få en stygg betennelse i nyren av en liten urinveisinfeksjon eller hvor mange muligheter du har for å få nyresvikt. Det nemlig mange.

Jeg kan jo fortelle om hva som skjedde på torsdag. Aller først må jeg si at det var første gang jeg gikk til en pasient helt alene! Åh, det var så gøy! Det er jo en liten språkbarriere du må komme deg over; i tillegg til å finne ut av hva du må spørre om, må du spørre på et språk du egentlig ikke kan. Det gir mestringsfølelse altså! Jeg var inne hos en pasient som hadde alt du kan tenke deg av diagnoser. Det var noe galt med nyrene, leveren, bukspyttkjertelen, spiserøret. Hun hadde faktisk ikke nyrefunksjon i det hele tatt, så dama hadde investert i en egen dialysemaskin som hun hadde hjemme. Klippekort hos fastlegen, si. Så det var en ganske spennende case, og dessuten har vi fått en utrolig bra lærer. Jeg liker allerede faget ti ganger bedre enn jeg gjorde etter de to timene vi hadde med nephro forrige semester.

Dagens moral er at man må passe på helsa mens man enda har den. Det var egentlig gårsdagens moral, dagens er: ikke gi opp og du vil realisere drømmene dine! Den var fin, hæ? 😉 God helg a dere!


Liker

Kommentarer

ingebjorgfoss
ingebjorgfoss,
Så gøy! 😃 Men lykke til med den eksamen da 😊nouw.com/ingebjorgfoss
ingridnordli
ingridnordli,
Tusen takk, Ingebjørg! 😊nouw.com/ingridnordli
JulieH
JulieH,
Hei Ingrid ! For det første så vil jeg si at jeg syntes du er en herlig person og ønsker deg lykke til på eksamen. Jeg vurderer også å søke medisin i Riga, men jeg lurer på om det er første og ordinærkvote på skolen din? Hvis det er, hva er snittet for å komme inn på begge kvotene?
ingridnordli
ingridnordli,
Hei Julie! Tusen takk for det 😊

Jeg er litt usikker på hvordan de gjør det nå- det er mange flere søkere enn da jeg søkte for snart 5 år siden. Det er nok litt "førstemann-til-mølla", for vet at folk har fått svar på litt forskjellige tidspunkt. Så det er lurt å søke i god tid i så fall, og ettersende karakterer fra siste eksamen hvis du går på VGS/tar opp fag. Når det gjelder snittet så har jeg egentlig ikke peiling, men jeg antar at det ligger på rundt 5, kanskje litt over. Det står at man må ha et snitt på 4 for å bli vurdert, og husk at de kun tar utgangspunkt i realfag og naturfag+matte fra VG1. Tror snittet er det samme uansett om du har tatt opp fag eller søker rett etter VGS. Håper dette hjalp litt. Klem!
nouw.com/ingridnordli
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229