Siste første skoledag


Halloen! Nå er sommeren over og et blogginnlegg er på sin plass. Håper alle har hatt en fantastisk sommer, om dere har chilla max eller jobbet dere gjennom tropevarmen, og at dere er klare for å spisse blyantene og stryke labcoaten -

ET NYTT SEMESTER ER I GANG!

🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂 🍂

For min del begynte 6. året med defense av den obligatoriske sommerpraksisen (eller hospiteringen) som vi måtte gjennomføre i løpet av 5. året. Den har jeg skrevet et innlegg om HER . Jeg vet ikke hva "defense" kalles i Norge, er det forsvar? Alle her kaller det jo bare defense. Men det innebærer i hvert fall at man forsvarer en rapport fra hospiteringen. I rapporten må man skrive litt om alle pasientene man "tok hånd om" mens man var på hospitering; initialer, alder, kjønn, diagnose og prosedyrer som ble gjort og som man helst skulle se på/assistere i. Jeg brukte to kvelder på å forberede meg ordentlig, for vi trodde dette skulle være ganske seriøst og forventet oss en skikkelig utspørring om diagnoser og behandlinger for de forskjellige pasientene. Men det ble ikke noe grillparty. Legene som skulle godkjenne defensen vår spurte bare om hvilket sykehus vi hadde vært på (akkurat som om en lege fra Latvia har hørt om Kongsvinger sykehus), og om vi så noe spennende. Og det var det. Bam, stemplet og signert. Og så fikk vi helg.

Den neste uken begynte vi med vårt første fag dette semesteret: Clinical genetics and clinical immunology. Og på fredag hadde vi en lærer som måtte avbryte undervisningen etter en time fordi hun hadde høyt blodtrykk, og det endte med avlyst time mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Så i dag er første dag på skolen igjen etter nesten en uke, og nå har vi fri frem til tirsdag. Bortsett fra at vi nesten ikke har vært på skolen (hehe, neida) har det vært helt greit til nå. Litt rart å ha hatt min siste første skoledag bare. Veldig rart egentlig. Sykt å tenke på at om 8 måneder er det over. Det er jo en stund til, men jeg har en mistanke om at tiden kommer til å gå veldig fort!

Dette halvåret må jeg også skrive ferdig tesen min. Jeg skriver en hovedoppgave i pediatri om feberkramper og mulige biomarkører. Det er litt abstrakt for meg også enda, men jeg skal gi dere en oppdatering etter hvert.


Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229