Ortopedi / kunst&håndverk

Hei på dere! Nå er vi snart midtveis i de tre ukene vi skal ha med ortopedi, og det er ikke en gang to måneder til jul! Nå ligger snøen tungt i gatene og butikkene drar vel snart frem reinsdyrene og blinkelysene tenker jeg. Dette er den koseligste årstiden, det er nesten koselig å sitte inne å lese. Ortopedi er spennende saker altså, det er jo nærmest akuttmedisin hvis du legger godviljen til. Og det er et skikkelig håndverksfag! Det er så mye mer enn 80 år gamle damer med lårhalsbrudd. Fordommer er noe dritt.😁

Ortopedi er det eneste faget hvor vi skal ha avsluttende eksamen, men den er ikke før i februar. Dette systemet med blokkfag og eksamen fungerte vel ikke helt som jeg trodde. Ta nå infectious diseases for eksempel; vi hadde siste time 24. oktober, men så skal vi ha final test 28. november, midt oppi internal medicine. Og det må leses i god tid, for uka før skal vi ha colloquium i ortopedi. For et rot. Men jeg må le når jeg tenker på mengdene med lesing og prøver vi hadde ukentlig i 3. og 4. semester. Da ser ikke dette så mørk ut i det hele tatt!

Her lærer vi å stabilisere brudd for å forhindre mer skade ved forflytning.

Denne stakkarn skulle bare sette på kjetting på dekkene til traileren sin. Sånn kan det altså gå! Og dette er etter operasjon...

De fleste timene i ortopedi har vi på sykehuset i Duntes iela, og der oppe i 5. etasje fant vi et godt, gammeldags operasjonsteater. Det er ikke helt Grey's anatomy, men det er jammen ganske nært! I kaffepausene står vi gjerne her og titter ned.Jeg har også valgfag i november - topical issues in gastroenterology and nephrology. Første time brukte vi til å leke oss med ultralyd og body scan. Her har vi vel kommet frem til at Pia verken har nyre eller lever eller noe som helst 😂   Det er jammen ikke så lett med ultralyd!

Liker

Kommentarer

Katarina
Katarina,
Hei:) ble så glad da jeg snublet over bloggen din, er medisinstudent som går første semester og kjenner meg så igjen i det du skriver! Jeg sliter veldig selv med å finne studieteknikk og har vel egentlig gått meg litt vill. Har du noen bra du kunne anbefale? Hadde satt så utrolig stor pris på det!
stylewithhana
stylewithhana,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229