Mandag 14. mai 2018

Hei dere! 😃 Nå har vi hatt sommervær i Riga den siste tiden og det har vært utrolig deilig. Det eneste er at klasserommene blir så sykt varme! I dag hadde vi siste time i Urology på Gailezers, og det endte med en mcq-test og heteslag. Jeg sitter der og svetter halvt ihjel med skjørt og singlet, mens læreren ser ut til å ha det helt ok i scrubs og legefrakk. Hvordan går det an?!

Det begynner å nærme seg slutten av 5. året. Og det begynner å nærme seg slutten av medisinstudiet... Jeg har faktisk begynt å tenke så vidt på state exam - den store eksamenen som avslutter 6. året og som står mellom oss og legelisensen. Jeg har alltid tenkt at det må være det verste som fins, men nå som den nærmer seg virker den egentlig mer overkommelig. Den går over 3 dager; en dag for skriftlige spørsmål, en dag for praktiske prøver og en dag på en avdeling med en pasient med ukjent diagnose. Jeg har laget en mappe på dataen som heter "STATE" og den fylles sakte men sikkert opp med dokumenter. Det er greit å ha litt på plass når man skal begynne for fullt, tenker jeg da. Nå som vi har hatt urologi da for eksempel, har vi hatt 7 classes med forskjellige temaer hvorav bare 4 av dem er pensum for skriftlig eksamen. Dessuten vil de for eksempel bare vite "symptoms, diagnosis and treatment" i stedet for hele regla. Da skriver jeg de teoretiske spørsmålene som vi får på state over i et eget dokument sånn at jeg slipper å lete gjennom alt jeg har når jeg skal lese til state. Vi skal ha Surgery eksamen 5. juni, og jeg lurer på om jeg skal gjøre det samme med det faget. Eneste forksjellen er at det er 14 spørsmål om urologi, og 136 spørsmål om annen kirurgi... Jeg får se hvor langt jeg kommer. Motivasjonen er at jo bedre jeg kan det nå, jo lettere blir det å repetere til state.


Jeg skal forresten gå løs på spørsmålene dere stiller i kommentarfeltet og på mail så fort jeg har skrevet ferdig dette innlegget, for det er sikkert flere som lurer på de samme tingene!


Jeg har vært litt dårlig på å ta snikbilder av klassen in action i det siste, og dette er det eneste jeg har fra urologi. Her sjekker vi blæra til Benjamin på ultralyd-rommet.


Siden sist har vi også blitt ferdig med Surgery, Hematology, OBGYN valgfag og Pneumonology. I morgen har vi en fridag før vi begynner med Opthalmology på onsdag. Og så er det jo 17. mai på torsdag og vi utenlandsstudenter feirer dagen sammen nede i gamlebyen med tog og taler i regi av den norske ambassaden før vi går til Egle for å spise pølser og vafler. Vi skal ha en liten champagnefrokost hjemme hos meg etter class også, det blir koselig!

🍓🍰🍉🍸🎈


Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229