Logging hours in the ER

Så vidt jeg vet så er det ingen ekstrapoeng for å tilbringe ekstra tid på sykehuset, men det er veldig spennende da! I forrige uke avtalte jeg å bli med en traumatolog og barnekirurg på noen av hans 24 timer i akuttmottaket for barn.

På barnesykehuset i Riga er akuttmottaket delt i nord og sør, og hvis jeg husker riktig så er det nord som er mottaket for det meste som er medisinsk og ikke trenger operasjon. Vi tilbragte torsdagskvelden på mottak syd, der alle beinbrudd kommer inn. Og polytraumene.

Jeg fikk se litt av hvert den kvelden. Ganske tidlig fikk vi beskjed om at vi ventet et polytraume; en gutt på rundt 10 år var på vei inn med sterke magesmerter, han hadde falt av sykkelen sin. 10 minutter senere var han på undersøkelsesbenken og derfra bar det til CT der de konstaterte at milten blødde i abdomen (bukhulen). For meg så det ut som det var ganske mye blod, men jeg er ingen ekspert på å tolke CT og de bestemte seg for å vente og se. En annen som måtte vente å se var en 8 mnd gammel baby som hadde falt ut av sengen og blødde intrakranialt. Legene ba om en konsultasjon fra nevro og de sa bare "ring hvis noe endrer seg, ellers tar vi det på mandag". Det var torsdag... Jeg hadde sittet ved den sengen med lupe om det var jeg som skulle vente og se. Ellers fikk jeg med meg en gutt med et hovent kne som utviklet seg først 6 uker etter en kneskade, og en jente som måtte få skjært hull på en furunkel (kvise) i nesa og en gutt med to brukne tær. Og mange x-ray av brudd i armer og bein. Alt i alt var det en bra kveld som endte akkurat så jeg rakk siste buss hjem.


"What's your most important tool as a doctor, your stethoscope or a pen?" Man skulle tro det var stetoskopet, men ifølge K og residenten hans: "Pen, and one is not enough!"


#medisin #medisinstudiet

Liker

Kommentarer

chelstunning
chelstunning,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229