Infectious diseases


Hei på dere. Håper alle har en flott helg! Det har i hvert fall jeg, etter 11 timer søvn og masse kaffe. 😍 

På mandag har vi siste time i infectious og på tirsdag begynner vi med orthopedics. Jæddæ! Gleder meg til å lære mer om orto fra en leges ståsted. Etter å ha jobbet på ortopedisk avdeling på Ahus denne sommeren, har jeg fått en god dose med orto fra hjelpepleier- og sykepleiersiden. Og jeg håper at jeg vet veldig mye mer om faget når jeg kommer tilbake til avdelingen til jul. Og det er 2 måneder til jul dere!!

Off to see patients

I løpet av disse to ukene med infectious har vi vært på mange ulike sykehus. Et av dem er tuberkulosesykehuset som ligger litt utenfor Riga. Jeg syns det er creepy der, for å være helt ærlig. Jeg prøver å ikke trekke pusten for dypt ned i lungene og ungår å ta på unødvendige ting, som lokk og rørepinner ved kaffemaskinen - that's a no. Men det er jo en ganske irrasjonell frykt; selv om det ganske sikkert er flest pasienter med TB på dette sykehuset, er det kanskje det tryggeste sykehuset å være på med tanke på TB smitte. Hvem vet hvor mange som går rundt med sykdommen uten å vite om det, man kan stå ved siden av henne på trikken eller foran han i køen på McDonalds. Og på de andre sykehusene er de ikke like drillet i forebygging og smittevern som på TB sykehuset. Dette er grunnen til at vi må ta tester for tuberkulose (og MRSA) før vi får lov til å jobbe på sykehus i Norge. Jeg må helt sikkert ta nye prøver før jeg kan jobbe i juleferien.

Sykehussengene i Latvia som står og venter på en forhåpentligvis grundig vask

Forresten, den praksisen på Maternity Hospital har jeg helt glemt å fortelle om! Det ble en nokså kort affære da den eneste pasienten som var på fødeavdelingen hadde født rett før jeg kom dit. Obstetrikklæreren min sendte meg hjem og sa hun kunne tekste meg om det kom noen fødeklare kvinner senere på kvelden, men jeg fikk ingen melding så det var det for denne gang. Og nå skulle selvfølgelig læreren min ha to uker ferie og har ikke neste vakt før 31. oktober, typisk... Ikke at hun ikke fortjener en ferie, med to jobber + lærerstillingen. Men 31. oktober er hun tilbake og skal jeg dit igjen og har forhåpentligvis en spennende historie å komme med!

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229