Fredagsposten er tilbake!


God fredag! Siste time med Family Medicine er over. På mandag begynner vi med kirurgi med en vri. Det heter ikke Surgical diseases I og II som de andre kirurgifagene vi har hatt, men "Diagnostics and Treatment of Surgical Diseases". Det kan umulig være så veldig annerledes, men det blir spennende å se om vi får gode lærere. Krysser fingrene for det.

Jeg syns Family Medicine har vært helt greit. Jeg har ikke akkurat kjent på lykkerusen på vei til uni der vinden har slått meg i fleisen tidlig om morgenen - kanskje er det fordi formen har vært elendig denne uka, kanskje er det fordi jeg hadde glemt hvordan det var å ha lange skoledager. Dobbelttime med et kvarters pause imellom vil si at vi har vært på uni fra 8:00 til 14:15, og da har hodet mitt takket for seg for lenge siden. Men igjen, det skal godt gjøres å ikke like faget som er så generelt og innebærer så mye pasientkontakt.

Hva er vel bedre enn å runde av uka med noen bilder fra undersøkelsene vi øvde oss på i går? Se på dette:Skoledagen starter gjerne her, med at læreren gir oss en forelesning med en powerpoint-presentasjon og at vi diskuterer temaet (eller hører på lærerens monolog). Så gjør vi ofte noe praktisk i slutten av timen, som å gå til pasienter eller øver på dukker som i dette tilfellet.

Her lærer vi å bruke PEF-måler til å måle topphastigheten på luften som kommer ut av lungene på utpust. Den kan være nyttig i diagnostikk og oppfølging av astmapasienter.


EKG undersøkelse og tolkning - DET må jeg friske opp i før eksamen.


Her bruker Pia et otoskop til å undersøke ørekanalen og trommehinnen på denne blide dukken.


Vi kan få i oppgave å ta en celleprøve for å screene for livmorhalskreft.


Eller vi kan få i oppgave å utføre en fysisk gynekologisk undersøkelse, som Eirin gjør her.


Og nå kommer det morsomste av alt: rektalundersøkelse. Husk lubrikering!God helg!

😊

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229