Om meg

Jeg heter Ingrid, er 25 år gammel og kommer fra Kongsvinger, en liten by på Østlandet.

Sommeren 2012 pakket jeg koffertene og flyttet til Latvia for å følge drømmen om å bli kirurg. Når bestemte jeg meg for å bli lege, lurer du kanskje på? Da jeg ble spurt hva jeg ville bli da jeg ble stor, var det "lærer" som var svaret helt opp til slutten av ungdomsskolen. Jeg ville bli lærer på ungdomsskolen med fag som fransk og musikk, dans og drama, og hadde musikklinjen øverst på lista da vi skulle søke VGS. Men mens jeg nærmet meg slutten av ungdomsskolen, var det noe som endret seg. Jeg hadde fulgt med på Grey's Anatomy på tv2 siden det begynte i 2006, og det plantet et frø som tydeligvis trengte et par år på å gro. Før den tid hadde jeg ikke engang tenkt på at det var en mulighet, og hva vet man vel om livet som tidlig tenåring. Men det gikk til slutt opp for meg at jeg ville bruke evnene mine til å ikke bare endre liv, men redde liv, og jeg bestemte meg for å søke studiespesialiserende i stedet, med målet om å velge realfag i 2. og 3. klasse og deretter søke medisinstudiet. Etter tre år på videregående, hadde jeg ikke karakterer til å komme inn i Norge, men jeg tenkte at det ikke var noe å vente med og jeg ville bare komme i gang fortest mulig, så jeg søkte meg til Riga Stradins University i Latvia. Jeg kom inn, jeg dro, og jeg har aldri angret siden.

Drømmen var alltid kirurg, fra det punktet hvor jeg bestemte meg for medisinstudiet. Det er kanskje ikke så rart at man blir påvirket av en TV-serie når man er 19 år og vet nada om livet. Hva annet skal man drømme om? Ettersom årene har gått og jeg har sett mer, og lært mer, så er det klart at kirurg ikke nødvendigvis er veien å gå. Jeg har ikke lagt det helt på hylla, men i skrivende stund er det barnelege jeg drømmer om. Barnekirurg da kanskje? Jeg utelukker (nesten) ingenting, og bare tiden vil vise hvor jeg ender opp.

Jeg begynte å skrive denne bloggen for å kunne holde familie og venner oppdatert mens jeg var borte, men nå skriver jeg nok mest for deg som drømmer om medisinstudiet og lurer på om det er noe for deg. Kanskje trenger du bare et lite dytt i riktig retning, og jeg håper at denne bloggen kan være en god motivasjon og inspirasjon for den som måtte trenge det! 😊

Liker

Kommentarer