4th year of medschool


OPPSUMMERING AV 8. SEMESTER

Start: Feb 2017
Slutt: Jun 2017

Ettersom vi kun hadde én eksamen i løpet av 7. semester, sier det seg selv at det ble en smule travlere dette semesteret. Med 6 eksamener å forberede seg til var det bare å brette opp ermene og sette i gang med det samme. Det var ingen nye fag dette semesteret, med unntak av Surgery var alle fagene fortsettelser fra forrige semester, og Surgery er jo ikke noe nytt.

Hvis noen lurer på hva som skjedde med håret mellom 7. og 8. semester, så var det et innfall jeg bestemte meg for å gi etter for mens jeg ennå er ung og bekymringsfri. Og så passet det fint til rollen jeg skulle spille i musikalen vi skulle sette opp den kommende sommeren. Det var et artig påfunn, men etter å ha eksperimentert med flere farger har jeg kommet frem til at jeg trives best som blond. 


OBGYN - OBGYN var like gøy dette semesteret som forrige semester, selv om jeg hadde fått opp øynene for pediatrien. Vi avsluttet faget med MCQ+praktisk eksamen.

Psychiatry - de fleste timene i psyk hadde vi på et behandlingssenter litt utenfor byen. Timen gikk ut på at psykiateren intervjuet pasienter mens vi satt og hørte på. Som oftest foregikk det på latvisk, noen ganger på russisk og i blant på engelsk. Faget endte med en skriftlig eksamen med 3 spørsmål som vi presenterte muntlig for læreren vår.

Surgical Diseases - kirurgien var veldig mye bedre dette semesteret. enn tidligere. Vi hadde opptil flere professorer som ønsket å lære oss noe og som virket som de syns det var hyggelig å ha studenter. Vi var innom operasjonsstua og vi fikk se operasjon live i et klasserom mens en lege forklarte hva som ble gjort. Dette semesteret dekket vi akutt-, gastro-, bryst- og endokrinkirurgi, og avsluttet med en MCQ-eksamen.

Internal Medicine: Gastro/Nephro/Endo - gastro ble ikke noe bedre dette semesteret, og vi hadde store deler av undervisningen i de minste klasserommene jeg noen gang har sett; bøttekott med stoler langs veggene, uten bord og uten aircondition. Nephro viste seg å bli veldig vanskelig, men veldig spennende og lærerikt. Hvem skulle tro at nyrene ble mitt favorittorgan? Faget endte med en skriftlig eksamen med et spørsmål fra hver del - hvor vi fikk forberede spørsmålene på forhånd. Jeg husker jeg tenkte at det var den største eksamen jeg hadde hatt, men det var nok fordi jeg ikke var vant til formen.

Infectious diseases - samme som forrige semester. Vi hadde skriftlig eksamen med patient cases.

Occupational - et fag som handler om plager og sykdommer man drar på seg på jobb.

Gastroenterology (elective course) - samme som forrige semester.


ØVERST: 1) Morgenmøte som vi ikke skjønte noe av. 2) Student campus. 3) Scrub-in for å se en operasjon
MIDTEN: 1) Jakten på nyresteinen. 2) Dagen blir bedre med kaffe. 3) Rakel skrev gjesteinnlegg på bloogen
NEDERST: 1) Hvor mange kan man presse inn på røntgen? 2) OBGYN eksamen mellom skriftlig og praktisk. 3) Når kirurgene ikke orker å ha oss med på operasjon, de sender live stream i klasserommet

OPPSUMMERING AV 7. SEMESTER

Start: Sep 2016
Slutt: Jan 2017

Endelig ferdig med preclinics! NÅ er vi halvveis Forskjellen mellom preclinics og clinics er enorm. Sjuende semester var som en helt ny verden. Plutselig føltes det som om lærerne våre faktisk ønsket at vi skulle lykkes. De fleste i alle fall. Bare dét gjorde hverdagen mye lettere å takle, i tillegg til kortere dager, et og et fag om gangen, og at vi hadde alle fag på sykehuset.

Jeg tok et frihalvår mellom 6. og 7. semester, så jeg startet semesteret i ny klasse og med nytt pågangsmot. Jeg går nå i en gruppe med bare norske studenter, med unntak av noen erasmusstudenter som stikker innom i blant, og jeg trives utrolig godt med det.


OBGYN - jeg trodde at Obstetrics and Gynaecology var mitt favorittfag dette semesteret. Jeg elsket det og for første gang følte jeg at jeg hadde funnet et fag jeg var god i. Gynekologi handler om sykdommer som omfatter kvinnelige kjønnsorganer og reproduksjon, mens obstetrikk handler om graviditet og fødsel. Vi fikk ikke se veldig mange pasienter, men vi øvde en del på modeller. Og jeg var et par ganger på Matrnity Hospital utenom undervisningen og fikk med meg noen fødsler. Livets mirakel. Utrolig spennende og variert fagområde, og jeg lurte på om kanskje det var dette jeg skulle drive med resten av livet.

Orthopedics - jeg hadde jeg ikke trodd at jeg skulle like orto så godt som jeg gjorde, men jeg opplevde at alt ga mer eller mindre mening når det gjaldt bein og brudd. Jeg jobbet jo som assistent på ortopedisk sengepost på Ahus i nesten et år, så kanskje det var fordi jeg hadde sett mye av det før. Vi hadde kun én eksamen i 7. semester og det var i orto. Det var en praktisk eksamen, null stress.

Basics of Pediatrics - jeg fant fort ut at grunnen til at jeg elsket OBGYN var fordi det var babyer involvert. Jeg elsker barn og kan virkelig se for meg at jeg skal jobbe med barn i fremtiden. Faget besto av mye grunnleggende som amming og normal utvikling, og deretter var vi innom alle sykdomsgrupper. Dette faget kommer tilbake senere.

Infectious diseases - jepp, vi er tilbake til bakterier og virus nok en gang. Heldigvis med et klinisk fokus, noe som hjalp meg å komme over sjokket fra 3. semester. Det er i grunn et veldig logisk fag; en bakterie gir symptomer, man tar prøver til dyrkning feks. og gir behandling.

Internal Medicine: Gastro/Nephro/Endo - et fag i 3 deler som strekker seg over 2 semestre: Gastroenterology, Nephrology og Endocrinology. I gastro lærte vi om lever-, mage- og tarmsykdommer, i nephro om nyresykdommer og i endo om hormonsykdommer. Gastro ble vi halvferdige med dette semesteret, og denne omgangen var helt krise dårlig. Nephro hadde vi bare 2 timer av dette semesteret, mens endo gjorde vi oss helt ferdige med og det var veldig bra.

Psychiatry - jeg tror ikke jeg trenger å forklare hva dette faget innebærer. Vi lærte om sykdommer som schizofreni, bipolar lidelse, ADHD. Jeg vet med meg selv at jeg aldri kommer til å bli psykiater. Det er ikke for meg, men det er viktig å ha kunnskapen med seg inn i jobben - man vet aldri hva som venter bak neste forheng.

Gastroenterology (elective course) - jeg vet ikke hva jeg skal si, er ikke veldig fornøyd med dette valgeti. Det var mye unødig repetisjon og mange rare lærere. En av dem hadde på seg UV-beskyttende briller og nektet å drikke av plastflasker fordi det er farlig.


ØVERST: 1) Bare for å minne om hvor vi er. 2) Mange kokker... 3) Pia og jeg hadde valgfag.
MIDTEN: 2) På vei til pasientene. 2) Operasjonsteater på ortopedisenteret. 3) Røntgen av bekken.
NEDERST: 1) Jeg trente i ca et kvarter. 2) Klasse 62 før vi ble én mindre. 3) Scrubs som jeg brukte i ca et kvarter.


Les alle innleggene i "MEDSCHOOL" serien  >HER<. 😷


Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229