Turist i egen by, Oslo, 28.4.19

I dag var det altså Turist i egen by i Oslo, hvor du kommer gratis inn på de fleste museer i Oslo og kjører gratis transport fra 09.00-16.00 med et forhåndsbestilt Oslopass. 

Dette har blitt en tradisjon for oss og i år rakk vi innom tre steder.

Først tok vi turen til Jødiske museet hvor vi kunne lære mer om jødiske familier og deres skjebner under krigen. Tragiske greier, ikke mye det er igjen etter noen annet enn noen gjenstander... trist!

På museet spiller de en melodi som heter skjønne Sorina som er laget av Jacob Scharff. Den er så fin! Ta en tur innom å hør på!

Etter det tok vi veien mot Akershus festning og Hjemmefrontmuseet. Norge under krigen er interessant og jeg lurer jo på åssen jeg ville levd under en sånn krig, hva jeg ville gjort, osv... Skal være glad jeg slapp det vel...

Så tok vi Forsvarsmuseet til slutt. Der fikk vi ikke sett alt da vi var litt sene, men fikk tatt en kjapp gjennomgang. Jeg var jo der for et par uker siden, men jeg tar lett et par turer til dit.

Hva vi finner på neste år får vi nå se på, men Oslo er stort og har mye å by på på en dag som denne.

#oslo #turist #turistiegenby #søndag #søndagstur #museum #foto 

Liker

Kommentarer

fluffandberries
fluffandberries,
Så spennende!😊 kjekt å oppleve nyen man er i også. Tror vi nordmenn er alt for dårlige til det!🤣 merker hvertfall selv at jeg er mer opptatt av å se alt i andre land😊☀️
nouw.com/fluffandberries
Ingridmvsliv
Ingridmvsliv,
Jeg skulle også gjerne se flere land. Men for meg er det lettest å dra til Oslo. Er liksom En halv time ca med buss unna..
nouw.com/ingridmvsliv