Stein eventyrskole

Jada så! Den mandagen, 3.8 tok vi en kjøretur, til Nes kirkeruin som jeg har blogget om og til Stein eventyrskole. Også tenkte vi gamle Hvam etterpå. Her har du bevis på dårlig research for de stedene var egentlig ikke åpne på mandager, og det fant vi ut på den flaue måten.

For oss så eventyrskolen åpen ut og det var noen inne og så, så da gikk vi inn. Vi hørte folk som pratet, men tenkte ikke noe over at det var en privat arrangement som foregikk. Vi så oss ferdig nede og gikk opp. Da hørte jeg at de som pratet kom ut og pratet i rommene nede. Da vi hadde sett oss ferdige oppe kom de opp. Da de la merke til oss sa de at det var ikke sånn det fungerte på at vi bare gikk inn, og at dette var et lukket møte. Da var jeg raskt ned og ute. Da var lite gøy lenger for dette var alt for flaut! Da sjekket vi ekstra om gamle Hvam, som også viste seg å være stengt. Hvorfor er museer stengte på mandager midt i ferietiden?! Men vi dro videre, handlet, spiste is og dro hjem. Litt av et eventyr!

Skolen som ligger i Vormsund, har vært i bruk fra 1912-72. I 1930-årene ble skolen utsmykket av kjente norske kunstnere. Reidar Aulie, Dagfinn Werenskiold og Henrik Sørensen blandt andre skapte en fargerik skolehverdag for elevene. Ikke helt kjente kunstnere for min del, men de dekorerte iallfall veldig stilig!

#steineventyrskole #steinskole #vorma #vormsund, #nes #akershus #turist #turister #turistiegetland

Liker

Kommentarer