Søndagens bestillinger har kommet i posten

Søndagen ble visst en stor bestillingsdag.

Jeg hadde lest en blogg her som hadde kjøpt seg en mummi-termos jeg også hadde siklet på selv. Jeg måtte innrømme med meg selv at jeg angret på at jeg ikke hadde kjøpt den. Så jeg sjekket Kitchn sin nettbutikk og bestilte den. Min termos er selvfølgelig gul med Mummitrollet og Mummipappa på. På lokket er det en knapp som skal trykkes ned før åpning pga vakuumgreier. Og lokket er formet som en klokke for å vise hvor lenge igjen drikken er kald eller varm. Jeg foretrekker kalde drikker så med denne har jeg det i 24 timer. Digg, hva?! Den virker litt komplisert, men jeg kommer til å bruke den helt vanlig.

På Bankplassen i Oslo er det en cafe som heter Engebret cafe. Den har vart siden 1857. Cafeen var og er en viktig møteplass for skuespillere og mange andre. Kjente folk som Ibsen, eventyrsamler Asbjørnsen, Bjørnson og Munch blandt mange andre har vært stamgjester der i sin tid. På biblioteket fant jeg en bok som heter Nede på Engebret. Den tok min nysgjerrighet. Den handler om livet på cafeen, om folk som var der og historier om folk og stedet. Jeg måtte se om jeg kunne bestille den for å ha selv, så fort jeg kom hjem bestilte jeg den og i går kom den i posten. Nå skal jeg kose meg med den boka og prøve å besøke cafeen selv. Det hadde vært noe det!

Den siste boka fant jeg også på biblioteket og lurte på om jeg kunne bestille for å ha selv. Denne er fin for en som drar på gravsafari. Boka handler om gravskrifter, altså det som står på en gravstein og hva det betyr, og tradisjoner bak det som står på en gravstein. Boka kan få en til å tenke over hva det betyr, det siste nederst på en stein, som dypt savnet osv. Det kan si noe om personen i graven, den personens tradisjon, religion, kultur osv. Det kan bli interessant ved neste gravsafari og tenke litt mer annerledes også.

Ikke tro at jeg drar på bibliotek for å finne bøker jeg kan bestille. Det hadde vært veldig rart og hadde blitt veldig dyrt, Hehe. Men jeg oppdager nye bøker der, og noe kunne jeg tenke meg å ha i bokhylla selv også. Nå ble det sånn, andre ganger trenger det ikke bli sånn.

#mummi #mummitrollet #mummidalen #mummipappa #lesartistes #termos #termoflaske #oslo #oslove #engebretcafe #bankplassen #mentzschulerud
#gravskrifter #essay #gravlund #gravsafari #gravsten #gravskrift #bok #bokhylla #bokhyller #bokelsker #boken #bøker #book #books

Liker

Kommentarer