Skal vi leke Anne Frank?

Dette skrev jeg i starten av coronatiden, da alt stengte og jeg var hjemme fra jobb. Nå har jo det åpnet opp litt igjen og jeg har jobbet en stund. Når jeg skrev dette virket alt veldig nytt og skummelt.

-

Har du lest Anne Franks dagbok?
Har du sett filmene om henne eller noen dokumentarer?

Da vet du hva hun gikk igjennom. Før, under og etter krigen. Under krigen spesielt, da satt hun gjemt på loftet på jobben til faren sin sammen med familien og noen venner av dem. De satt på loftet i to år uten noen form for mulighet til å gå ut. Det er det vi kommer til å oppleve nå.

Dette her kommer til å ta så innmari lang tid! Jeg er bare i dag 2 av ‘hjemmekontor’ og føler at dette går på psyken løs. Det blir ingen 17.mai, ingen sommerferie, ingen jul... hva skal vi egentlig finne på?! Hva har vi å se fram imot?

Jeg kan heldigvis gå ut da, har verken karantene eller isolasjon. Men det å ikke kunne dra noe sted er så kjedelig!! Vandre i turområdene her hjemme har jeg gjort siden jeg ble født, det er liksom ikke noe nytt her å oppleve.

Så ja, kan vi leke Anne Frank? Skrive dagbok, lese bøker, forberede forskjellig mat, de feiret jo bursdager og Hanukkah, de hadde folk som handlet for seg, men problemet vi har nå er at det ikke er krig vi gjemmer oss for, men et jævla virus fra en jævla flaggermus borti Kina!

Kan vi ikke gjøre alt dette uten å leke tenker du sikkert nå. Men er det ikke mer gøyalt hvis vi er andre mennesker, andre karakterer, har andre navn, leker at vi er midt i noe annet enn det vi er? Vi kan til og med dikte opp flere karakterer hvis vi sitter inne med flere. Ha det litt gøy med de som handler for andre. Også kan vi være litt vågale og sette oss på verandaen eller i hagen, det kunne nemlig ikke dem! De kunne ikke åpne et vindu engang. Og vi som kan gå ut, vi kan late som at vi må gjemme oss når vi ser andre. Og til slutt kan vi kanskje vinne denne virus-krigen. Anne Frank kan bli fri istedenfor å dø i fangenskap. Med litt mer artigheter og kreativitet.

Fritt for å være Anne!

#annefrank #annefranksdagbok #coronavirus #coronaviruset #coronathoughts #koronavirus #tanker #tankerogmeninger #ideer #ytringerogtanker #hverdagstanker #minetanker #meninger

Liker

Kommentarer